Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας - Δυναμώνουμε τον αγώνα μας

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται! Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας!

Το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι στα κέντρα των πόλεων, των γειτονιών πανελλαδικά όπως και στην Κατερίνη έχουν γεμίσει από τις διαδηλώσεις των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας. Στο πλάι των φοιτητικών συλλογών έχουν ταχθεί εργαζόμενοι του πανεπιστήμιου και καθηγητές διεκδικώντας την ανατροπή και μη εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νομού Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας στοχεύει στην καταστολή της φωνής και του αγώνα των φοιτητών, στην αντιμετώπιση τελικώς όσων αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δίκαιου. Οι εικόνες απρόκλητης και ωμής αστυνομικής βίας δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει αστυνομία μέσα στις σχολές μας και αποτέλεσαν την πρώτη γερή πνοή εφαρμογής του νομού. Πρόκειται για μια ολομέτωπη επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα του των φοιτητών αλλά και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας στο σύνολο της. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο νέος νόμος αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που οποίος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Το νομοσχέδιο αυτό σε συνδυασμό με ανάλογα νομοσχέδια και προηγουμένων κυβερνήσεων οξύνει τις ταξικές διακρίσεις.

Με το απαράδεκτο σύστημα πρόσβασης και τα κατακερματισμένα προγράμματα σπουδών που δημιουργεί η ίδια γεννά αποφοίτους πολλών ταχυτήτων και έρχονται παράλληλα με τις αλλαγές στο ΤΕΕ που αφορούν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει τους φοιτητικούς συλλόγους είναι η τοποθέτηση δυνάμεων ασφάλειας στο χώρο του ασύλου αλλά και η καθιέρωση ηλεκτρονικών διαδικασιών η οποία υποσκάπτει παράλληλα και το εργατικό κίνημα μέσω του φακελώματος συνδικαλιστών. Η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει το λαό σε έναν πρωτοφανή και δίχως τέλος εγκλεισμό αξιοποιώντας την πανδημία για να περάσει την κατάπτυστη αντιλαϊκή της ατζέντα. Και ενώ το lockdown για την ''ασφάλειά'' μας συνεχίζει, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από το βάρος του σφοδρού κύματος της πανδημίας με τους κυβερνώντες να σφυρίζουν αδιάφορα στην ανάγκη για μαζική επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Ως Επιτροπή Φοιτητών παλεύουμε για την μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και την συνολική κυβερνητική πολιτική η οποία έχει ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο και είναι αντίθετη με το συμφέρον του λαού αλλά συμπλέει με τα συμφέροντα των πλουσίων και ισχυρών.

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται και δυναμώνει. Οι φοιτητές θα νικήσουν! Όσο η καταστολή θα εντείνεται τόσο η φωνή μας θα δυναμώνει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

• Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

• Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί! Καμία σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο.

• Όχι στα όρια φοίτησης και στις διαγραφές φοιτητών.

• Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία! Έξω η ασφάλεια από τις σχολές.

• Όχι στην εφαρμογή της βάσης εισαγωγής.

• Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστήμιων.

• Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χεριά από τους φοιτητικούς συλλόγους.

• Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων.

• Να αθωωθούν τώρα όλοι οι συμφοιτητές μας που διώκονται με απαράδεκτες κατηγορίες.

• Να πραγματοποιηθούν άμεσα οι πρακτικές ασκήσεις όλων των φοιτητών με τα κατάλληλα μετρά, ώστε να μην μπαίνουν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών.

• Να πραγματοποιηθούν με απαραίτητα μέτρα οι κατατακτήριες εξετάσεις.

• Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ:

10 Απρίλιου διοργανώνουμε bazaar στην Λαϊκή Επιτροπή (πίσω από το παλιό νοσοκομείο) για την οικονομική ενίσχυση των 31 συλληφθέντων. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται καλλιτεχνικές δράσεις στην πόλη της Κατερίνης, καθημερινές εξορμήσεις ώστε να γνωστοποιηθούν σε όλο το νομό τα δίκαια αιτήματά μας. Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τη δομή μεταναστών και για οικογένειες της Πιερίας που έχουν ανάγκη μπορούν να απευθυνθούν στην επιτροπή φοιτητών μέσω των διαδικτυακών ομάδων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ