Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Για τον Σωκράτη...

Το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε σήμερα να μετονομάσει το Β΄ ΔΑΚ σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος»...

Μια μεγάλη αναγνώριση σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό της Κατερίνης και που είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και προσωπικά.

Πιστεύουμε όμως ότι αν ήταν να πάρει το Β΄ ΔΑΚ το όνομα κάποιου αυτός έπρεπε να ήταν ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ.

Δεν θα μπούμε στην λογική ποιος ήταν πιο σπουδαίος ή ποιος πρόσφερε περισσότερα. Ο Θ. Διαμαντόπουλος ή ο Σ. Σκούφας. Και οι δύο ήταν ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ. Και οι δύο πρόσφεραν στον Αρχέλαο, στον αθλητισμό και στην πόλη μας. Και τους δύο τους τιμάμε και τους αγαπάμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ούτε δεύτερη σκέψη περί αυτού.

Αλλά προσωπική μας γνώμη είναι ότι ο Σωκράτης Σκούφας συνέδεσε το όνομά του με το Β΄ ΔΑΚ. Και δεν μιλάμε μόνο για τις επιτυχίες με την ομάδα χάντμπολ του Αρχέλαου που έκαναν γνωστή την Κατερίνη στο πανελλήνιο. Ούτε για το γεγονός ότι εκτός από προπονητής, ήταν και δάσκαλος αλλά και πατέρας σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που υπό την επίβλεψη του αγάπησαν τον αθλητισμό και έμειναν στον αθλητισμό εξαιτίας του. Ο Σωκράτης Σκούφας έδινε ζωή στο Β΄ ΔΑΚ και όχι μεταφορικά αλλά στην κυριολεξία. Αγαπούσε το Β΄ ΔΑΚ και το φρόντιζε λες και ήταν το σπίτι του, λες και ήταν κάτι το ζωντανό, σαν παιδί του. Έκανε τα πάντα για να το κρατήσει όρθιο, να επιδιορθώσει ατέλειες και φθορές, να παραμένει λειτουργικό. Ακόμα και σήμερα όταν επισκεπτόμαστε το Β΄ ΔΑΚ, ξεχνιόμαστε και περιμένουμε να τον δούμε να εμφανίζεται μπροστά μας και να μας μιλάει για το παρκέ του κλειστού γηπέδου, τα φώτα, τα αποδυτήρια, να κουβαλάει πράγματα, να δίνει οδηγίες, να φωνάζει στα παιδιά να μην λερώνουν το γήπεδο, να το αγαπάνε όσο το αγαπούσε και αυτός...

Το Β΄ ΔΑΚ πρέπει να ονομαστεί σε «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ».

Το όνομα του Θόδωρου Διαμαντόπουλου μπορούσε να κοσμεί ή το κτίριο της ενόργανης γυμναστικής του Αρχέλαου Κατερίνης ή ακόμα και το Α΄ ΔΑΚ. Θα μπορούσε το δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης, σήμερα να τιμήσει και τους δύο μεγάλους αυτούς ανθρώπους δίνοντας τα ονόματά τους στα δύο αθλητικά κέντρα της πόλης μας.

-------------

Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
01-04-2021


Σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» μετονομάζεται το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο - Ομόφωνη σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο

Το όνομα του ιστορικού παράγοντα του στίβου Θεόδωρου Διαμαντόπουλου, θα φέρει το Β’ Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (ΔΑΚ), όπως αποφάσισε στην συνεδρίαση της Τετάρτης (31/3/2021), το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναγνώρισαν με τις τοποθετήσεις τους, την προσφορά του αείμνηστου Θεόδωρου Διαμαντόπουλου στον αθλητισμό της Πιερίας, αλλά και στον Αρχέλαο Κατερίνης.

Αρχικά το θέμα τέθηκε προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση». Ο κ. Σάββας Χιονίδης πρότεινε να φέρει το όνομα του ιστορικού παράγοντα, το «Σπίτι της Ενόργανης» που εδρεύει σε χώρο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο (ο οποίος απουσίαζε εκτός Κατερίνης) ενημέρωσε πως ο δήμαρχος είναι σύμφωνος και καταθέτει στο σώμα την πρόταση, αντί του γυμναστηρίου της ενόργανης, να μετονομαστεί σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» το Β’ ΔΑΚ, πρόταση η οποία επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Θ. Διαμαντόπουλος σε «δύο γραμμές»

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος έφυγε από τη ζωή το Νοέμβρη του 2020 «χτυπημένος» από Covid-19.

Από μικρή ηλικία παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πιερικού και του Α. Ο. Κατερίνης στη συνέχεια, αλλά και αθλητής στίβου του Αρχελάου Κατερίνης.

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, υπηρέτησε τον Αρχέλαο και ως διοικητικός παράγοντας και αργότερα ως πρόεδρος τον καταξίωσε πανελλαδικά. Με την ιδιότητα του μέλους της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας και προέδρου της μετέπειτα Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας, διοργάνωσε στο Νομό μας παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Μαραθωνίου, διεθνείς και Βαλκανικούς αγώνες και μεγάλο αριθμό πανελλήνιων και περιφερειακών πρωταθλημάτων σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.