Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Πάντα θα υπάρχει μία κουκούλα...

Δυστυχώς οι γνωστοί-άγνωστοι με τις κουκούλες κατάφεραν να αμαυρώσουν ακόμη μία προσπάθεια ειρηνικής και φιλήσυχης διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη.

Αυτή τη φορά υπήρχε και σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού με σκηνές που παραπέμπουν στο ζωικό βασίλειο και όχι σε νοήμονες ανθρώπους. Οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στον άτυχο αστυνομικό, μόνο με αιμοβόρες ύαινες μπορούν να συγκριθούν και όχι με ανθρώπους που διαμαρτύρονται για ένα ευγενή σκοπό.

Περίεργο πράγμα, όποτε οι πολίτες καταφέρνουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και όλοι μαζί βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κόσμια και χωρίς κάποιο δόλο, πάντα κάποιοι κουκουλοφόροι, "αντιεξουσιαστές" θα βάλουν το χεράκι τους ώστε όλα να πάνε κατά διαόλου. Η εικόνα που θα παίζει πάντα πρώτο πλάνο στα ΜΜΕ δεν θα είναι των χιλιάδων φιλήσυχων πολιτών, αλλά των 50-100 αιμοβόρων αρπακτικών και των επεισοδίων που θα κάνουν.

Κανένας Έλληνας και Ελληνίδα, με αξίες και ιδανικά δεν θέλει ούτε επεισόδια να κάνει, ούτε ξένες περιουσίες να καταστρέψει, πόσο μάλιστα να τραυματίσει ή να απειλήσει ζωές αστυνομικών ή άλλων συνανθρώπων του. Δεν είναι στο DNA μας όλα αυτά. Είναι ξένα προς την φύση μας.

Παρόμοια γεγονότα είδαμε στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις για διεκδικήσεις σε εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα. Και με «δεξιές» και με «αριστερές» κυβερνήσεις. Πάντα η κουκούλα εμφανιζόταν και έφερνε το μπάχαλο. Ακόμα και στην μεγάλη συγκέντρωση για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, η κουκούλα ήταν εκεί.

Το διαχρονικό ερώτημα παραμένει επίκαιρο. Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι φέροντες την κουκούλα και γιατί η κάθε κυβέρνηση δεν δίνει ένα οριστικό τέλος στην δράση όλων αυτών; Η απάντηση δεν απαιτεί ιδιαίτερη χρήση φαιάς ουσίας, ή απαιτεί;

Η νεολαία μας όμως πρέπει να χρησιμοποιήσει το μυαλό της και να «βγάλει» την κουκούλα από όλους αυτούς που προσπαθούν να την καθοδηγήσουν και να την χειραγωγήσουν. Αυτοί που φοράνε κουκούλα, πετυχαίνουν τελικά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλουν. Η κουκούλα δεν τους κρύβει, αλλά τους φανερώνει και τους απογυμνώνει στα μάτια της κοινωνίας...