Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Εγκύκλιος προς τα σωματεία με τις οδηγίες για την υποβολή αίτησης για την καταβολή της Εθνικής Σύνταξης

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες. Μέσα στο Μάρτη θα ανοίξει η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr για να υποβάλλουν οι συνταξιούχοι αίτηση για την προκαταβολή της Εθνικής Σύνταξης 384 – 360 ευρώ. Αυτή αφορά τους συνταξιούχους που δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη.

Ποιους αφορά :

Α. Όλους τους συνταξιούχους εκτός Δημόσιου που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και δεν παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Αυτή θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά στο gov.gr.

1). Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αρχικής τους αίτησης συνταξιοδότησης.
2). Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
3). Το ΑΦΜ.
4). Το ΑΜΚΑ.
5). Για τις συντάξεις χηρείας να συμπληρώνουν το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του θανόντος.

Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τέλος Απρίλη 384 – 360 ευρώ και θα τους αποδοθούν αναδρομικά για όσους μήνες έχουν περάσει από την αίτηση τους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Β. Όσοι συνταξιούχοι καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης θα πρέπει να δηλώνουν εάν το επιθυμούν να τους καταβάλλεται η Εθνική Σύνταξη μέχρι την έκδοση της προσωρινής και της οριστικής.

Με την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης θα παρακρατούνται τα 384 – 360 ευρώ και τα υπόλοιπα θα δίνονται αναδρομικά αφού κρατηθεί το 6% για την υγεία και ο φόρος.

Για την αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων με πάνω από 30 χρόνια κατατέθηκε Υπουργική απόφαση και αναμένεται μέσα στον Μάρτη να ξεκινήσει ο επανυπολογισμός του ν.4670/2020.

Για τους συνταξιούχους μετά το 2016 θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2021. Για τους πριν του 2016 θα πάει πολύ πίσω, όταν οι κυβερνώντες υπόσχονταν ότι το Νοέμβρη του 2020 θα δινόταν σε όσους δικαιούνται αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2019.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση