Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Ένωσης Γονέων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πιερίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας από τον ΣΕΠΕ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), την ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και την Ένωση Γονέων Δήμου Κατερίνης.


Εκπαιδευτικοί και γονείς κατέθεσαν έγγραφα για την ασφάλεια λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου και τις θέσεις τους για την ασφαλή λειτουργία των Σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης όταν αυτά ανοίξουν καθώς και για το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε σε εξωτερικό χώρο έξω από τα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για τον τρόπο που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας χειρίζεται την επιδημία του κορονωιού και σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο της Εκπαίδευσης. Συζητήθηκε το θέμα της τηλεκπαίδευσης, των μετακινήσεων των μαθητών, των τεστ για τον ιό, των μέτρων προστασίας που απαιτούνται, τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα κ.α.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έδωσαν το παρών και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ), και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Φοιτητών Πιερίας.

* Αργότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και γονέων και τι απάντησαν η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Φλώρα Σορώτου και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεταξία Τσιαργαλή , καθώς και δηλώσεις στην κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".