Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ο πύργος του Άιφελ, η πυραμίδα του Λούβρου, το Κέντρο Πομπιντού και η... τοιχογραφία στην οικία Τσαλόπουλου

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης πήρε κάποια στιγμή τον λόγο και αναφέρθηκε στην τοιχογραφία που έγινε σε τοίχο οικοδομής δίπλα στο "Τσαλοπούλειο μέγαρο".


Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νταντάμης: «...Όταν χτίστηκε ο πύργος του Άιφελ οι παριζιάνοι βρίζανε θέλανε να τον γκρεμίσουν. Όταν χτίστηκε η πυραμίδα του Λούβρου οι παριζιάνοι βρίζανε τι δουλειά έχει ο πύργος ο γυάλινος μέσα στο Λούβρο. Όταν χτίζονταν το Κέντρο Πομπιντού τα ίδια ακουγόταν. Σήμερα αν πας αυτά να τα γκρεμίσεις από το Παρίσι θα σε κυνηγάνε οι παριζιάνοι...»

Εκτός από αυτήν την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Νταντάμη, βγήκε και μία είδηση. Θα γίνει "Φεστιβάλ γκράφιτι-τοιχογραφίας" για να αποκτήσει η πόλη μας πρόσημο. Άρα από ότι καταλαβαίνουμε θα δούμε και άλλα παρόμοια ή διαφορετικά γκράφιτι-τοιχογραφίες σε σημεία της πόλης μας.

➤ Μπορείτε να ακούσετε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 22:00 λεπτό του βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hZPHug1Ckg4

* Δείτε τι είχαμε γράψει για την τοιχογραφία στο "Τσαλοπούλειο μέγαρο": https://pierikialithia.blogspot.com/2021/02/blog-post_196.html