Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Η τοιχογραφία στο "αρχοντικό Τσαλόπουλου" (Φώτο)

Είδαμε από κοντά και φωτογραφήσαμε την τοιχογραφία στην οικοδομή που συνορεύει με το πρώην "αρχοντικό Τσαλόπουλου" στην πλατεία Μακεδονίας και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Με μια πρώτη ματιά, η τοιχογραφία είναι εντυπωσιακή. Είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά και μάλιστα στην Κατερίνη. Ως προς το θέμα της τοιχογραφίας, μας άρεσε το γενικό σχέδιο με τα ανθισμένα κλαδιά (μάλλον αμυγδαλιάς), αλλά τα χέρια στο κέντρο της πιστεύουμε ότι δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα και μας παραπέμπουν στην περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα και στη σκηνή του Αδάμ με τον Θεό. Κάπου δεν «κολλάει» στην γενική εικόνα με τα κλαδιά και τα πουλιά. Επίσης δεν πιστεύουμε ότι η τοιχογραφία «δένει» με την γενική εικόνα που έχει το "αρχοντικό Τσαλόπουλου". Ίσως να ταίριαζε κάτι άλλο ή έστω να βαφόταν απλά ο τοίχος με κάποια χρώματα. Θα μπορούσε η τοιχογραφία να γίνει κάπου αλλού.

Όλα αυτά βέβαια είναι η δική μας άποψη και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε μαζί μας. Αν εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε ή έχετε κάποια άλλη γνώμη ευχαρίστως να την ακούσουμε.