Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Σχετικά με την ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών με διορισμένα μέλη!!!

Παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους απάντηση με το συντριπτικό ποσοστό του 95% της αποχής τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, το Υπουργείο παιδείας συνέχισε...

τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο και προχώρησε στην ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στη συγκρότηση των Υ.Σ και με το άρθρο 123 του ν.4763/2020 θεσμοθέτησε την αντικατάσταση των αιρετών σε αυτά από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει να «πετάξει» τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας καταγγέλλει απερίφραστα, αφού πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου, την ανασυγκρότηση του «ΠΥΣΠΕ» Πιερίας (με απόφαση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με Αρ. Πρωτ.: 7601/20-04-20210) που ενεργοποιεί το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν. 4763/2020 με το οποίο παραχαράσσεται η βούληση του σώματος των εκπαιδευτικών και όλα τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετατρέπονται σε δοτά-διορισμένα.

Κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη. Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη του «ψευτο-υπηρεσιακού» Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μη νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του, να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, να υποβάλουν ΤΩΡΑ τις παραιτήσεις τους και να δηλώνουν Απεργία-Αποχή κάθε φορά που καλούνται να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις του «ψευτο-υπηρεσιακού» Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας δηλώνει καθαρά ότι όποιοι νομιμοποιήσουν αυτήν την κατάπτυστη και παράνομη διαδικασία και αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να ανήκουν στον ΣΕΠΕ Πιερίας από τη στιγμή που θα απαξιώσουν τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ.

Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς