Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΥΠΑ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Αντύπα Επισκόπου Περγάμου, ο οποίος είναι ο Προστάτης Άγιος των Ελλήνων Οδοντιάτρων.

Ο φετινός εορτασμός περιορίστηκε στη συμμετοχή μόνον ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σταύρο Χριστοφορίδη.

Ο εορτασμός έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνου Κατερίνης. Στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο των αποβιωσάντων οδοντιάτρων-μελών του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος με θερμά λόγια εξήρε τη σημασία του εορτασμού, έστω και με ολιγομελή συμμετοχή, ενώ εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου αντιφώνησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Παγούρας.

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του εορτασμού και την ευχή να συνεχισθεί ο εορτασμός αυτός στα επόμενα χρόνια με ευρεία συμμετοχή όχι μόνον των οδοντιάτρων της Πιερίας αλλά και ευρύτερα.