Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: "Να ανασταλούν οι εμβολιασμοί. Δεν έχει νόημα να εμβολιαστούν νέοι και παιδιά. Όχι στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων" (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη του Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα στον τηλεοπτικό σταθμό "Βεργίνα" για τους εμβολιασμούς για τον κορονωιό:

Ο κ. Κούβελας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος ότι μπορούν οι εμβολιασμοί να προσφέρουν τοίχος ανοσίας, μιας που μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, αυτοί που έχουν ήδη εμβολιαστεί θα χρειαστεί να κάνουν και άλλη δόση του εμβολίου.

Μίλησε για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονωιού και υποστήριξε την αναστολή των εμβολιασμών τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Για τον εμβολιασμό των παιδιών και των νέων ανθρώπων ο κ. Κούβελας δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος, όπως ότι δεν πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός για κανέναν άνθρωπο. Οι κλινικές μελέτες για τα εμβόλια θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023 και τότε μόνο θα έπρεπε να εμβολιαστούν οι ενήλικες και επιπλέον άλλα 4-5 χρόνια για τα παιδιά. Για κανέναν δεν πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Απαιτείται έγκριση αποκλειστικά από τον ασθενή για όλες τις ιατρικές πράξεις. «Οποιοσδήποτε νομοθετήσει έστω έμμεσο εκβιασμό εμβολιασμού, μπορούμε να πηγαίνουμε στο δικαστήριο και να ζητούμε ασφαλιστικά μέτρα. Έχουμε κάθε δικαίωμα" είπε ο κ. Κούβελας.


➤ Δείτε την συνέντευξη του κ. Κούβελα από το 16:40 λεπτό του βίντεο εδώ: https://youtu.be/dRfKJWIo-q4

* Φωτογραφία από Hatice EROL από το Pixabay