Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ψηφιακή "αδιαφορία" από την κυβέρνηση για τους πολύτεκνους!

Εκτός του προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα" μένουν χιλιάδες πολύτεκνοι, αφού το σύστημα τους πετάει εκτός, λόγω "εισοδηματικών" κριτηρίων!

Ψυχρολουσία για τους πολύτεκνους, μιας που για την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας, το πόσα παιδιά έχει κάποιος δεν παίζουν κανέναν ρόλο, αλλά σημασία έχει για αυτούς να μην ξεπερνάει τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια! Έτσι οικογένειες με 4+ παιδιά δεν δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ για αγορά, λάπτοπ, τάμπλετ κ.α., κάτι που μπορεί να το δικαιούνται οικογένειες με 1 μόνο παιδί. Δηλαδή μπορεί κάποιος π.χ. να έχει 4+ παιδιά και εισόδημα 16.000 ευρώ και να μην δικαιούται το voucher, αλλά κάποιος άλλος με εισόδημα 6.000 και 1 παιδί να το δικαιούται. 

Αντί λοιπόν να υπάρχει ψηφιακή μέριμνα για τους πολύτεκνους, το μόνο που βλέπουμε είναι αδιαφορία. Η "μέριμνα" κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν πηγαίνει σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονται. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιοποιούσε η κυβέρνηση τα οικονομικά και οικογενειακά στοιχεία (εισόδημα και αριθμό μελών των οικογενειών) αυτών που έλαβαν το voucher και αυτών που δεν το έλαβαν (στατιστικά στοιχεία φυσικά και όχι προσωπικά δεδομένα). Και το θέμα δεν είναι να υπάρχει αντιπαράθεση με όσους πήραν το voucher (και καλώς το πήραν), αλλά το να υπάρξει πρόβλεψη να το πάρουν και άλλοι που πραγματικά το χρειάζονταν. Δεν είναι το ίδιο να κάνεις δύο χρόνια τηλεκπαίδευση και να έχεις 4+ παιδιά στο σπίτι που χρειάζονται 4+ λάπτοπ, με το να έχεις ένα παιδί που χρειάζεται 1 λάπτοπ. Να πάρει και αυτό το παιδί, αλλά να βοηθηθεί και η οικογένεια με τα 4+ παιδιά. Κάτι που τελικά δεν έγινε...

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τιμωρεί τους πολύτεκνους, αδιαφορεί για το δημογραφικό πρόβλημα και αντί να δίνει κίνητρα για περισσότερες γεννήσεις, θεσπίζει νόμους και διατάξεις κατά των οικογενειών και των γεννήσεων!

Ίσως η κυβέρνηση να συμμερίζεται τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι οι «πρόσφυγες-μετανάστες» θα «ανανεώσουν» τον πληθυσμό της πατρίδας μας και δεν τις καίγεται καρφάκι για τους πολύτεκνους και το δημογραφικό.

Ελπίζουμε οι πολύτεκνοι την ώρα της κάλπης να μην τα ξεχάσουν όλα αυτά. Εμείς πάντως θα τους τα θυμίζουμε!