Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΤΑ «ΝΥΝ» ΕΜΒΟΛΙΑ: ΜΕΣΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ Ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ;

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος


Ήδη σχεδόν όλη η υφήλιος εδώ κι ενάμιση χρόνο, όπως και η χώρα μας είναι κατατρομαγμένη από την επιδημία, την πανδημία – ας την πούμε, όπως θέλει ο καθένας – του κορωνοϊού.

Παγκόσμια όπως και στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, οι επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες υπερτονίζουν ως μοναδικό σωτήριο μέσο, για να απαλλαγεί ο κόσμος από τον κορωνοϊό τα νέα εμβόλια. Ο κάθε απλός συμπολίτης μας είναι έρμαιο μιας καταιγιστικής προπαγάνδας από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, από όλα τα εκπροσωπούμενα στη Βουλή κόμματα και χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη φωνή στο δημόσιο διάλογο εκτός της επίσημης, για να κρίνει και να αποφασίσει, αμήχανος σύρεται στην απόφαση να κάνει το εμβόλιο

Προσωπικά, χωρίς να φιλοδοξώ ηρωισμούς σε ένα περιβάλλον ολοκληρωτικής επιβολής μιας άποψης, ακολουθώντας το των προγόνων μας: «Μηδέ δίκην δικάσεις πριν αμφώ μύθον ακούσης = μη βγάζεις απόφαση για κανένα, αν δεν ακούσεις το λόγο και των δύο πλευρών», τολμώ να διατυπώσω σύντομα τις απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων σχετικά με τα εμβόλια ευελπιστώντας να προβληματίσω, μια που και ο ίδιος τις βρίσκω πολύ πειστικές και που σαφώς παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που μας προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ. Αυτά όλους μας με τις μεθόδους που διαθέτουν, μας αναγκάζουν στην υποχρεωτικότητα. Πολύ φοβούμαι ότι θα επιβάλουν και στα παιδιά μας τον εμβολιασμό χωρίς τη συναίνεσή τους.

Παραθέτω κάποιες από τις απόψεις των διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της υγείας σχετικά με τα εμβόλια δηλ. του Δρ Μπακντί (Γερμανός ανοσολόγος, Δρ. Ιατρικής Μικροβιολογίας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς και του Γκίντον ( Δρ βιοχημείας και φαρμακολογίας, πρ. αντιπρόεδρος της Pfiser, επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος αλλεργιών και αναπνευστικών νόσων).

Και να τι λένε:

Οι κατασκευαστές των εμβολίων COVID – 19 ( Κορωνοϊού) έχουν απαλλαγεί από τις νομικές ευθύνες για βλάβες, που προκαλούνται από τα εμβόλια αυτά. Και επειδή η νομική ευθύνη για βλάβες θα βαρύνει όλους, όσους αδειοδοτούν, επιβάλλουν και χορηγούν εμβολιασμούς COVID – 19, τους συμφέρει να κατανοήσουν τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των εμβολίων.

Ως προς την αναγκαιότητα των εμβολίων οι προαναφερθέντες επιστήμονες τονίζουν: Τα άτομα με ικανό ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύονται από τον COVID – 19 χάρη στην κυτταρική ανοσία. Τα άτομα αυτά είναι χαμηλού κινδύνου, συνεπώς ο εμβολιασμός σ’ αυτά είναι περιττός. Για τα άτομα τα ανοσοκατεσταλμένα (με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα» που τυχόν νοσήσουν από COVID – 19, υπάρχει μια σειρά ιατρικών θεραπειών βασισμένων στα μονοκλονικά αντισώματα κλπ, που έχουν αποδειχθεί ασφαλείς και αποτελεσματικές. Άρα κι ο εμβολιασμός των ευάλωτων ατόμων είναι εξίσου περιττός.

Ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων οι ίδιοι επιστήμονες τονίζουν: Τα εμβόλια για τον COVID – 19 δε διαθέτουν βιώσιμο μηχανισμό δράσης ενάντια στη λοίμωξη των αεραγωγών και δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον ιό, που εισβάλλει μέσω της αναπνευστικής οδού. Ακόμη καμιά από τις δοκιμές των εν λόγω εμβολίων δεν κατέδειξε, ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μετάδοση της λοίμωξης(του ιού) από τα εμβολιασμένα άτομα. Επομένως η προτροπή για εμβολιασμό, ώστε να «προστατευτούν οι άλλοι», δεν έχει καμιά πραγματική βάση.

Ως προς την ασφάλεια τέλος τονίζουν: Τα προτεινόμενα εμβόλια είναι επικίνδυνα τόσο για τα υγιή άτομα, όσο και για τα άτομα με προϋπάρχουσες χρόνιες ασθένειες, για τους εξής λόγους: Κίνδυνος θανατηφόρων και μη θανατηφόρων διαταραχών της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων αιμορραγικών διαταραχών, θρόμβωσης στον εγκέφαλο, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, αυτοάνοσων ( εσφαλμένης λειτουργίας του ανοσοποιητικού) και αλλεργικών αντιδράσεων.

Επομένως η σχέση κινδύνου/οφέλους από τα εν λόγω εμβόλια είναι σαφής: Αυτά τα πειραματικά εμβόλια είναι άσκοπα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Οι φορείς που επιτρέπουν, εξαναγκάζουν ή χορηγούν πειραματικούς εμβολιασμούς COVID – 19 εκθέτουν πληθυσμούς και ασθενείς σε σοβαρούς, περιττούς και αδικαιολόγητους ιατρικούς κινδύνους.

Και στην Ελλάδα μας από το ξεκίνημα του κορωνοϊού καθοδηγούμαστε στην άμυνά μας απέναντι σ’ αυτόν από τους «ειδικούς», με προεξάρχουσα την επιτροπή του ΕΟΔΥ, που οι επιταγές της είναι δόγματα. Όμως δε θέλουμε να ξεχνάμε, πως μέλη αυτής της επιτροπής το 2009 ήταν σύμβουλοι στον τότε υπουργό κ. Αβραμόπουλο προτείνοντάς του εμβολιασμούς για τη δήθεν επερχόμενη επιδημία Ι1 -Ν1. Και τότε προμηθεύτηκε η χώρα μας 16.000.000 εμβόλια. Οι γνωματεύσεις των τότε «ειδικών» με την αντίδραση του τότε ιατρικού κόσμου – ο κ. Μπεχράκης βουλευτής της Ν.Δ. αντέδρασε λέγοντας είναι ανεπίτρεπτο να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια τους και να μη μπορεί να πάει ούτε στην εκκλησιά – έπεσαν στο κενό, αποδείχθηκαν φιάσκο, τα εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Άραγε ποιος από τους τότε υπεύθυνους λογοδότησε; Για τα σημερινά εμβόλια που ήδη ακούμε ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σ’ άλλες χώρες προκαλούν το θάνατο, θα λογοδοτήσουν κάποιοι; Και τότε θα αποδειχθεί αν, όσοι φροντίζουν για την υγεία μας είναι σύμφωνοι ή όχι με τη φράση από τον όρκο του Ιπποκράτη: «…ασκέειν, ωφελείν μάλλον ή βλάπτειν», δηλ. να ασκεί κάποιος (την ιατρική), για να ωφελεί μάλλον, παρά για να βλάπτει.

*Ο Γιώργος Βαζάκας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.(Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο)
Vasakas1954@gmail.com