Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας διοργανώνει στην πλατεία Δημαρχείου Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με ποδήλατα για μικρά παιδιά.

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου και ώρα 18.30-20.30 περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να ποδηλατήσουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που θα στήσει η Ποδηλατική Απόδραση στην πλατεία Δημαρχείου.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου.

H Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 2018 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Με ψήφισμα που υιοθέτησε στις 12 Απριλίου 2018 στη Νέα Υόρκη, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει «τη μοναδικότητα, μακροβιότητα και ευελιξία του ποδηλάτου», που αποκαλεί «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία. Ανακηρύσσοντας την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλεί τις κυβερνήσεις και πάσης φύσεως φορείς και εταιρείες να εορτάσουν, να υποστηρίξουν και να διαδώσουν αυτή την ημέρα. Παράλληλα, με το ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να καλλιεργήσουν ποδηλατική νοοτροπία στην κοινωνία, να δώσουν στο ποδήλατο ιδιαίτερη προσοχή όταν εκπονούν ευρείες στρατηγικές ανάπτυξης, καθώς και να βελτιώσουν την ασφάλεια στους δρόμους με έμφαση στην προστασία πεζών και ποδηλατών.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου #June3WorldBicycleDay προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να εορταστεί κάθε χρόνο η ιστορία και η συνεισφορά του ιδιαίτερου αυτού μέσου, και να συντονιστούν σε παγκόσμια κλίμακα οι ενέργειες όσων θέλουν να το προωθήσουν και να το διαδώσουν περισσότερο. Η νέα παγκόσμια ημέρα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των ήδη καθιερωμένων ημερών, που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και την ανάληψη σχετικών δράσεων.

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας