Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας

Επί τέλους ξεκινήσαμε, βγήκαμε από τη χειμερία νάρκη που μας επέβαλαν λόγω της Πανδημίας και είμαστε κλεισμένοι, αποκλεισμένοι μακριά από παιδιά, εγγόνια και φίλους.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας διοργάνωσε μια ημερήσια εκδρομή Στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ – ΑΓΚΙΣΤΡΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ.

Το πρωί ξεκινήσαμε από την Θεία Ανάληψη αφού προηγουμένως ανάψαμε το κεράκι και πήραμε Ευλογία, τηρώντας το πρωτόκολλο Υγείας, Εμβόλιο η Τεστ και φορώντας τη Μάσκα.

Ακολουθώντας την διαδρομή προς Ευζώνους ύστερα από μια ώρα φθάσαμε στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ μια όμορφη πόλη με περίπου 7,000 κατοίκους, είναι χτισμένη πάνω στην παλαιά εθνική οδό Θες/νίκης Ευζώνων και δίπλα στον ποταμό Αξιό...

Αφού κάναμε στάση για καφέ και προσωπικές ανάγκες πήραμε το δρόμο για το ακριτικό χωριό ΑΓΚΙΣΤΡΟ, μια διαδρομή υπέροχη, δίπλα στο όρος Μπέλλες, διασχίζοντας κάποια χωριά των νομών Κιλκίς και Σερρών, μια όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος και στο πράσινο, ύστερα από δυο περίπου ώρες φθάσαμε στο χωριό Άγκιστρο.

Το Άγκιστρο είναι χωριό του Δήμου Σιντικής του Νομού Σερρών έχει 373 κατοίκους, γνωστό για τις Ιαματικές Πηγές, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα Βουλγαρικά σύνορα και 9 χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα Νότια του χωριού βρίσκονται τα ορυχεία χρυσού και αργύρου τα οποία θεωρείται ότι βοήθησαν τον Μ. Αλέξανδρο για εκστρατεία τον 4ο π.χ. αιώνα.

Το μεσημέρι απολαύσαμε την νοστιμότατη πέστροφα στα κάρβουνα στην Ψαροταβέρνα από το ιχθυοτροφείο του καταστήματος, Και το απόγευμα ξεκινήσαμε κάνοντας το γύρω της Λίμνης. Που σχηματίστηκε το 1932 με τη δημιουργία του Φράγματος στον Στρυμόνα ποταμό, όπου ζουν ο αργυροπελεκάνος και τα λαγγόνια που είναι μοναδικά στον κόσμο και απειλούνται με εξαφάνιση Πολλά σπάνια αρπαχτικά όπως ο χρυσαετός, ο βασιλαετός, και ο πετρίτης

Η Κερκίνη προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000 η Νατούρα 2000.

Τελευταία στάση στο ξενοδοχείο Ερωδιός με θέα τη Λίμνη, που δεν χορταίναμε την ομορφιά της

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν και συμμετείχαν στην Εκδρομή, επίσης το Τουριστικό γραφείο COMPLETE τον ιδιοκτήτη και οδηγό του Πούλμαν κύριο Στέλιο Σεράφη για την άψογη συμπεριφορά οδήγησης, αλλά και για τα κεράσματα που μας προσέφερε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματεύς
Βελλής Ιωάννης Λολοσίδου Σοφία