Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Να ανανεώσουμε τον πληθυσμό μας με μετανάστες επιθυμεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ούτε λόγος για να δοθούν κίνητρα στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό; Ούτε λόγος για να δοθούν κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες να κάνουν περισσότερα παιδιά; Π.χ. φοροαπαλλαγές, άτοκα δάνεια, οικονομικές ενισχύσεις, εργασία, μοριοδοτήσεις, μετεγγραφές πολύτεκνων φοιτητών, σπίτια, αυτοκίνητα κ.α.;


Και όταν η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται σε μετανάστες, ποιους ακριβούς εννοεί; Γιατί από ότι γνωρίζουμε νόμιμοι μετανάστες, με χαρτιά και πιστοποιητικά υγείας, είναι ελάχιστοι. Μήπως εννοεί όλους αυτούς που ήρθαν παράνομα στην πατρίδα μας και είναι οι περισσότεροι τους μουσουλμάνοι; Που δεν ξέρουμε τι έκαναν πριν έρθουν στην χώρα μας; Που δεν γνωρίζουμε αν είναι νομοταγείς ή εγκληματίες; Ποιους εννοεί; Τους Αφγανούς, τους Σομαλούς, τους Πακιστανούς που όλοι τους ακούν Τουρκία και... κλαίνε; Αυτούς που πήγαν να μπουκάρουν πρόσφατα από τον Έβρο; Τι κοινό μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με την Ελλάδα; Τον πολιτισμό; Την θρησκεία; Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία; Με όλους αυτούς θέλει η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας να... ανανεώσει τον πληθυσμό μας; Να μας συγχωρέσει η αξιότιμη κ. Πρόεδρος αλλά αυτό δεν λέγεται ανανέωση πληθυσμού, αλλά αλλοίωση! Αν δεν καταλάβαμε καλά, ας  διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Τι είπε η κ. Σακελλαροπούλου: «Είναι τέλος αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας.»

➤ Ολόκληρη η τοποθέτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας ΕΔΩ.