Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 5 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ!

Πρωταθλητής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2021 (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης και κέρδισε πανάξια την άνοδό του στην Α΄ Εθνική Κατηγορία αφού σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Οι τρεις πρώτοι αγώνες του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος έγιναν το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Ιουλίου 2021 στο Ξενοδοχείο “Mediterranean Village Spa” στην Παραλία Κατερίνης ενώ οι υπόλοιποι δύο αγώνες έγιναν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 στο Ξενοδοχείο “Παντελίδης” στην Πτολεμαΐδα. Έλαβαν μέρος συνολικά 6 ομάδες από όλη την Κεντροδυτική Μακεδονία σε ένα πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στην Κατερίνη όσο και στην Πτολεμαΐδα ενώ απονεμήθηκαν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης με τις άλλες ομάδες ανά αγωνιστική έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΣΟ ΚΙΛΚΙΣ = 6,5 – 3,5

2η αγωνιστική:

ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 4 - 6

3η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ = 5,5 – 4,5

4η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ 8Χ8 = 9,5 – 0

5η αγωνιστική:(τελευταία)

ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 2,5 – 6,5


Στον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν οι εξής αθλητές: Βαρδάκας Γρηγόριος, Βαρδάκας Στέφανος, Ψωμιάδης Χαράλαμπος, Γραμματόπουλος Αριστείδης, Γαζέτης Ευριπίδης, Μάντη Μαρία - Ραφαηλία, Φλουρή Βασιλεία, Βαρδάκα Σοφία, Παπαγιάννης Αστέριος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Βαρδάκα Στυλιανή.

Η άνοδος της ομάδας στην Α΄ Εθνική και η συνολική εικόνα της ομάδας στους αγώνες επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τμήματος σκάκι τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη.

Διευθυντής αγώνων ορίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΣΣΚΕΔΥΜ και μέλος της Διοίκησης της ΕΣΟ κ. Θεοφυλακτίδης Ευστάθιος, ως Επικεφαλής ορίστηκαν οι διαιτητές από την Θεσσαλονίκη κ. Μπάλλας Κλέων - Ευάγγελος και κ. Γεροντόπουλος Πρόδρομος, από την Πτολεμαΐδα διαιτήτευσε ο κ. Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος ενώ διαιτητές από την Κατερίνη ήταν ο κ. Γκούτζιος Δημήτριος και ο κ. Σιδηρόπουλος Δημήτριος.

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ

1) ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10
2) ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 8
3) ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 5
4) ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ” 4
5) ΣΟ ΚΙΛΚΙΣ 3
6) ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ 8Χ8 0


* Φωτογραφία από moritz320 από το Pixabay