Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Πέτρος Κιάφας: Ειρωνικό ή ποιητικό μία είναι η αλήθεια

Ενώ η πλευρά της διοίκησης ψέγει το ειρωνικό ύφος της δικής μας επιστολής τελικά ολισθαίνει στον ίδιο «αδίκημα». Επιπλέον με περισσό θράσος μας αποκαλεί ψεύτες.

Είμαστε επομένως υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας απέναντι σε όσα μας καταλόγισε για αυτό σηκώνουμε το γάντι ( το ποιητικό ύφος σας αρέσει;)

1ον: Υδρονομείς: υπάρχουν παραιτήσεις υδρονομέων τόσο στην κοινότητα του Δίου (ακόμα δεν έχει βρεθεί ούτε αντικαταστάτης) όσο και στην κοινότητα της Βροντούς; Πού λέμε ψέματα; Η απόφαση ανά κοινότητα ήταν για δύο υδρονομείς, σύνολο δέκα. Τελικά πόσοι είναι;

2ον: Η τουριστική σεζόν έχει συρρικνωθεί από τους 6 μήνες μόλις και μετά βίας στους 2 μήνες, οι ίδιοι οι άνθρωποι του τουρισμού υποστηρίζουν ότι δουλεύουν ικανοποιητικά μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (και αυτό από τον Ιούλιο και έπειτα) αλλά εσείς υποστηρίζετε ότι οι ισχυρισμοί είναι δικοί μας. Έχετε δίκιο: ας κρίνει ο κόσμος.

3ον: Επιμένει το «γραφείο του δημάρχου» ότι κάνατε 3 γεωτρήσεις φέτος και επίκειται άλλη μία. Ενημερώστε μας πού έγιναν φέτος οι γεωτρήσεις; Αυτές τις μέρες προσπαθείτε να ολοκληρώσετε μια γεώτρηση. Πότε; Στην εκπνοή του καλοκαιριού; Εμείς το 2011 δεν βγάζαμε δελτία για «ψύλλου πήδημα», ούτε ήμασταν στο facebook κάθε μέρα να ευλογούμε τα γένια μας. Με την ευκαιρία που μας δίνετε επί θητείας Παπαθανασίου, με εμένα υπεύθυνο αντιδήμαρχο, η γεώτρηση στην Κονταριώτισσα ολοκληρώθηκε σε πέντε μέρες (έγινε βέβαια μία καταγγελία την οποία ο εισαγγελέας απέρριψε ως αβάσιμη). Εντέλει αφού το έργο σας είναι τόσο μεγάλο γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο;

4ον: Ανέφερα 7 απορριμματοφόρα που προέρχονται 3 από το πρόγραμμα Φιλόδημος της προηγούμενης διοίκησης και 4 από ιδιώτη ,το ίδρυμα «Πασχάλη». Που ψεύδομαι; Αλλά και αυτά τρύπια τα έχετε. Φυσικά με αρκετά εκατομμύρια σε ιδιώτη πέρσι και φέτος όπως εσείς γράψατε για τη μεταφορά των κάδων

Τέλος, ποιος είναι αυτός που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή και απαξιώνει το έργο της; Εσείς το κάνετε δήμαρχε όχι εγώ. Εσείς απαξιώνετε τους αντιδημάρχους σας όχι εγώ. Όσο για το χαρακτηρισμό «αλεπού» σας τον επιστρέφω με την παρατήρηση ότι δεν έχει σημασία μόνο αν η αλεπού πετυχαίνει το στόχο της αλλά και τί μέσα χρησιμοποιεί.

Εμείς κύριοι και κυρίες δεν είμαστε θιασώτες του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» γιατί πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα όλα αποκαλύπτονται. Όπως είναι γνωστό ότι κάποιοι πλέον αντιδήμαρχοι σας δεν εκφράζονταν με καθόλου κολακευτικά λόγια για το πρόσωπό σας και μάλιστα με προέτρεπαν να μη συνεργαστώ μαζί σας. Την άποψη τους ευτυχώς για μένα είχαν φροντίσει να εκφράσουν σε αρκετούς συμπολίτες μας. Εκ των υστέρων βέβαια συνεργάστηκαν αυτοί γεγονός που από μόνο του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Και όσο για το επαίρεστε «ποτέ δεν είναι αργά». Άλλωστε ο έξυπνος άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη του.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους ούτε τώρα βρίσκομαι σε δύσκολη θέση ούτε και ήμουν ποτέ γιατί σε μένα οι πράξεις συμβαδίζουν με τα λόγια.

Κλείνοντας, η αθλιότητα σου «γραφείο του δημάρχου» ξεπερνά το ύψος του Ολύμπου σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μου στην Ο.Ε. Και σε άλλο δελτίο τύπου έχω αναφερθεί σε αυτό και ενημέρωσα τους πολίτες ότι καλείτε την επιτροπή εννιά η ώρα το πρωί όταν επανειλημμένως σας ζήτησα να γίνεται τουλάχιστον μεσημέρι όπως συνηθίζεται στις περισσότερες επιτροπές για να μπορώ να συμμετάσχω αφού η φύση της δουλειά μου είναι τέτοια που με υποχρεώνει να εργάζομαι πρωί για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πελατών. Εσείς ο ίδιος δήμαρχε, μου απαντήσατε ότι δε γίνεται γιατί δικός σας σύμβουλος εργάζεται από το μεσημέρι και έπειτα( ο νόων νοείτω) αποκλείοντας έτσι τον μοναδικό εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης. Αν θέλατε πραγματικά να συμμετέχω θα κάνατε δεκτό το αίτημα μου. Άλλωστε στην τελευταία τηλεφωνική μας επικοινωνία σας είπα ότι δεν επιθυμώ να είμαι μέλος της επιτροπής ακριβώς εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της, όταν σε λίγους μήνες θα αλλάξουν τα μέλη των δύο επιτροπών του δήμου.

Αλλά αφού επιθυμείτε τόσο την αλήθεια ας αποκαλύψουμε στους δημότες πώς πραγματικά λειτουργείτε : όταν πριν ένα μήνα περίπου κλήθηκα σε μια Ο.Ε προσήλθα στο δήμο και συγκεκριμένα στο χώρο του ΔΣ για να παραβρεθώ στην επιτροπή. Δεν ήταν κανένας σύμβουλος και αποχώρησα. Μετά από λίγο μου τηλεφώνησε η γραμματέας του δήμου για να δικαιολογήσει την απουσία σας λέγοντας ότι συνεδριάσατε σε άλλη αίθουσα τελικά γιατί δε με περιμένατε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αλλάζετε την ώρα, να μην μπορώ να παραβρεθώ.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, την οποία εσείς επιδιώξατε, σας διαβεβαίωσα ότι δε θα δημιουργήσω θέμα διευκολύνοντας την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Σήμερα για μια ακόμα φορά συγκαλέσατε Ο.Ε. Θέλοντας να παρευρεθώ έφτασα εννιά και είκοσι. Το αποτέλεσμα; Είχατε ήδη τελειώσει την επιτροπή η οποία είχε είκοσι πέντε πολύ σοβαρά θέματα. Πως καταφέρατε να τελειώσετε είκοσι πέντε θέματα τόσο νωρίς είναι απορίας άξιον

Πόσες φορές ζητήσατε να κάνουμε έκτακτες επιτροπές; Έχουμε χάσει το μέτρημα

Πότε σας τις αρνήθηκα; Ποτέ (ευτυχώς κάποιοι, όχι πάντως αιρετοί, λένε και ένα ευχαριστώ).

Αν μετά από δύο χρόνια στη διοίκηση του δήμου επιλέγετε να απαντάτε ως «γραφείο του δημάρχου» είμαστε σίγουροι ότι το μόνο που θα αυξηθεί στο μέλλον είναι η υπεροψία και το ψέμα.


Πέτρος Κιάφας
Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη