Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Και κάπου εκεί τελειώνει η διαγράμμιση... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα μικρό χωριό της Μακεδονίας (δεν έχει σημασία ποιο), ο εκεί Δήμος είπε να κάνει διαγράμμιση του δρόμου μιας που δεν υπήρχε έως πρόσφατα.

Η διαγράμμιση ξεκίνησε λοιπόν από ένα άλλο μεγαλύτερο χωριό και έφτασε μέχρι και το μικρότερο χωριό. Αλλά σταμάτησε στην πλατεία του χωριού και πάλι όχι σε όλο το κομμάτι της. Ξαφνικά οι κίτρινες γραμμές σταματάνε. Δεν πάνε άλλο.  Εμείς πάντως δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο. Δεν λέμε να γινόταν διαγράμμιση στα δρομάκια και τα στενά του χωριού, αλλά τουλάχιστον γύρω από την πλατεία, στο πάρκο και έως την έξοδο του χωριού θα ήταν λογικό να συνεχιστεί η διαγράμμιση. Και τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που αρκετός κόσμος επισκέπτεται το χωριό, θα ήταν μία όμορφη αισθητικά εικόνα. Αλλά και λειτουργικά θα εξυπηρετούσε το χωριό. Κάτι που δεν έγινε.



Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επικοινώνησε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον Διευθυντή της, που μας ενημέρωσε ότι το έργο το είχε αναλάβει εργολάβος, τελείωσε και κατά πάσα πιθανότητα (δεν ήταν σίγουρος 100%) η διαγράμμιση δεν θα συνεχιστεί περαιτέρω.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που σταμάτησε έτσι ξαφνικά η διαγράμμιση. Πρέπει να είμαστε ακριβοδίκαιοι σε αυτό. Σκοπός μας δεν είναι η κριτική, απλά μας έκανε εντύπωση η εικόνα που είδαμε. Μπορεί να ήταν εξαρχής έτσι ο σχεδιασμός, μπορεί να τελείωσε η μπογιά, μπορεί κάτι άλλο. Μπορεί  ο αρχικός σχεδιασμός να ήταν να γίνει διαγράμμιση έως την είσοδο του χωριού και το συνεργείο να έδειξε υπερβάλλων ζήλο και να συνέχισε και μέσα στο χωριό. Αν κάποια στιγμή η διαγράμμιση συνεχιστεί τότε θα το αναρτήσουμε ως οφείλουμε στο ρεπορτάζ μας εδώ.

* Να διευκρινήσουμε ότι δεν πρόκειται για χωριό σε Δήμο της Πιερίας, ώστε να μην... ανησυχήσουμε άσκοπα τις δικές μας υπηρεσίες.