Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα... (Επίκαιρο τώρα που πλησιάσει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς)

Δεν υπάρχουν δέντρα που βγάζουν μπλοκ, φωτοτυπικά χαρτιά, διαβήτες, μαρκαδόρους και μαρκαδοράκια, κ.α., για να πηγαίνουν οι μαθητές-τριες και να τα μαζεύουν δωρεάν.

Ούτε και δέντρα που βγάζουν χρήματα...

Φίλοι εκπαιδευτικοί, εσείς ζητάτε. Γνωρίζετε όμως αν εμείς μπορούμε κάθε χρόνο να ψάχνουμε κάτω από τα στρώματα μήπως βρούμε κανένα ξεχασμένο ευρώ, για να πάρουμε όλα αυτά που θέλετε; Γνωρίζετε ότι εκτός από τις οικογένειες με 1-2 παιδιά, υπάρχουν και οικογένειες με 4+ παιδιά που πάνε σχολείο; Τι θα πρωτοπληρώσουμε; Την ΔΕΗ για να έχουμε ρεύμα και φως, την εφορία για να μην πάμε φυλακή, το φαΐ των παιδιών μας για να μην πεινάσουν ή τα μπλοκ και τους διαβήτες που ζητάτε κάθε χρόνο;

Και τι θα γίνεται μέσα στην τάξη με τα παιδιά που δεν μπορούν οι οικογένειες τους να αγοράζουν όλα αυτά που ζητάτε; Θα βλέπουν τα άλλα παιδιά που οι γονείς τους έχουν χρήματα να έχουν τα πάντα και αυτά τίποτα; Δεν θα νιώθουν μειονεκτικά; Και οι γονείς θα αγχώνονται με ποιο τρόπο θα βρουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας. Και εσείς θα μας "μαλώνετε" που δεν είμαστε... "συνεπείς".

Ναι, φυσικά και δεν υπάρχει δωρεάν Παιδεία, και οι ευθύνες του κράτους είναι τεράστιες. Αντί η κυβέρνηση να εξοπλίζει τα σχολεία, μοιράζει επιδόματα ελεημοσύνης (pass) και "τρύπια καλάθια". Αλλά μην επιβαρύνετε και εσείς περισσότερο την κατάσταση. Μην ζητάτε εξωπραγματικά πράγματα, αντιληφθείτε τι συμβαίνει γύρω σας και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.

* Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay