Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Αν ήμουν Αντιδήμαρχος αθλητισμού...

Τι θα έκανα;

Θα επιδίωκα να συναντηθώ με όλους τους αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τις δομές του Δήμου. 

Θα συναντιόμουν με προέδρους, εφόρους και Δ.Σ. των σωματείων και θα τους ζητούσα να μου μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να μου κάνουν προτάσεις και να ακούσω τα αιτήματά τους.

Θα ήμουν απόλυτα ειλικρινής απέναντι τους. Δεν θα τους έταζα "λαγούς και πετραχήλια". Θα τους έλεγα το ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι δυνατότητες του Δήμου. Δεν θα έταζα "Μπερναμπέου" και "Γουέμπλεϊ ". Δεν θα τους δημιουργούσα ψευδείς προσδοκίες. Θα υποσχόμουν ένα και θα έκανα δύο! Όχι 10 και δεν θα έκανα κανένα!

Θα επισκεπτόμουν άλλους Δήμους για να δω από κοντά τις αθλητικές τους υποδομές και να μάθω πώς, πού, πότε και πόσο!

Θα κινούσα γη και ουρανό σε αναζήτηση προγραμμάτων χρηματοδότησης για δημιουργία, αναβάθμιση και ανακαίνιση αθλητικών χώρων. 

Θα μιλούσα με γονείς και παιδιά και θα ζητούσα τις γνώμες τους. Θα δημιουργούσα μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους αυτούς, είτε με email, είτε με φόρμες επικοινωνίας, είτε με "κουτιά" παραπόνων και προτάσεων.

Δεν θα έχανα αγώνα για αγώνα των σωματείων, των αθλητών-τριών της πόλης μας. Θα ζούσα μαζί τους τις χαρές και τις λύπες τους. Την ικανοποίηση και την απογοήτευση τους. Θα γινόμουν ένα με αυτούς. Με τους προπονητές, τους αθλητές, τους φιλάθλους, τους γονείς. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβαινα πόσο σημαντικό είναι να ασχολείται κάποιος με τον αθλητισμό.

Και τέλος, θα τους έδινα να καταλάβουν ότι δεν είμαι κάποιος παντογνώστης. Ούτε Θεός. Ότι είμαι ένας ασήμαντος μπροστά στο έργο που προσφέρουν όλοι τους, και σημαντικός θα γίνω μόνο όταν θα καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους και να πραγματοποιήσω τα όνειρα τους. Ότι βρέθηκα σε αυτή την θέση επειδή θέλω να προσφέρω και το μόνο που θέλω να αποκομίσω από την ενασχόληση μου με τα κοινά, είναι η εκτίμηση τους.

Υ.Γ. Ελπίζω το παραπάνω κείμενο να το διαβάσει κάποιος Αντιδήμαρχος (όχι μόνο αθλητισμού, οποιουδήποτε τομέα), και να τον αγγίξει και να νιώσει τα ίδια συναισθήματα όπως εγώ την ώρα που το έγραφα. Αν εσείς που το διαβάζετε γνωρίζετε κάποιον Αντιδήμαρχο, πείτε του να το διαβάσει. Ποιος ξέρει, μπορεί να πιάσει τόπο...

* Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay