Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη

Βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη. «Ασφαλείς και υγιείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα».

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 και διοργανώνει βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη της Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Ζευς Πιερίας την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας και πολλούς ακόμη Φορείς και Συλλόγους.

Η επιλογή του φετινού θέματος αποδίδει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη - και ο κόσμος - καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Αντικατοπτρίζει επίσης τις ευκαιρίες αλλαγής που προκύπτουν από αυτήν την άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση στην Ευρώπη κατά την οποία οι πόλεις και οι δημοτικές αρχές κατέφυγαν σε δημιουργικούς και ανθεκτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης ή της περιοχής τους με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.
Το περπάτημα είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους, οπότε φορέστε τα αθλητικά σας και ελάτε στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30', για να απολαύσουμε παρέα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης χωρίς αυτοκίνητα και κίνηση.