Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορείς να κάνεις rapid test δωρεάν στον ΕΟΔΥ, αλλά δεν μπορείς να το δηλώσεις αν είσαι ανεμβολίαστος. Και αν είσαι θετικός;

Αναγνώστης της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» μας ενημέρωσε ότι πήγε σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη και ρώτησε αν μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test.

«Είμαι ανεμβολίαστος» είπε ο αναγνώστης στους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ. «Μπορώ να κάνω δωρεάν rapid rest;» ρώτησε. «Μπορείτε, αλλά δεν μπορείτε να το δηλώσετε στην πλατφόρμα» του απάντησαν.

«Είναι καθαρά μέτρο πίεσης και εκβιασμού, δεν τους νοιάζει για την υγεία μας» μας αναφέρει ο αναγνώστης. «Αφού δεν με αφήνουν να το δηλώσω για να είμαι εντάξει με την υπηρεσία μου, την εργασία μου και για την δημόσια υγεία, για ποιο λόγο μου κάνουν rapid test; Και αν έβγαινα θετικός στον κορονωιό, τι θα έκαναν; Δεν θα το δήλωναν στην πλατφόρμα; Θα με άφηναν να κυκλοφορώ έχοντας τον κορονωιό; Όλα γίνονται για να πιεστούμε να εμβολιαστούμε και να πληρώνουμε φαρμακεία και ιδιώτες» μας είπε ο αναγνώστης. 

Σχόλιο "ΑΛΗΘΕΙΑΣ": Από την στιγμή που στην μισθοδοσία γίνονται κρατήσεις υπέρ υγείας κτλπ. γιατί να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο δημόσιος υπάλληλος με το κόστος του rapid test; Αφού το κράτος (η κυβέρνηση) διαχωρίζει το ποιος θα το κάνει δωρεάν και ποιος όχι, θα πρέπει να αφαιρέσει από την μισθοδοσία των ανεμβολίαστων το κόστος των rapid test. Και τέλος, αν το κράτος δεν αντέχει οικονομικά το κόστος των rapid test, γιατί σπρώχνει τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα να πληρώνουν 10 ευρώ το τεστ και να θησαυρίζουν ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία, και δεν τιμολογεί για όλους όμως τα τεστ με την αξία αγοράς που έχουν; Έτσι ώστε να μην μπει μέσα, αν μπαίνει μέσα. Πόσο κοστίζει η αγορά ενός rapid test; 50 λεπτά; 1 ευρώ; 2 ευρώ; Γιατί να τα παίρνουν οι ιδιώτες;

* Φωτογραφία από BAO YI WONG από το Pixabay