Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Από όλα των ειδών τα πρόστιμα έχουμε. 300 ευρώ, 150 ευρώ...

Νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης (μέχρι την επόμενη...) που βάζει στο στόχαστρο ποιους άλλους, τους ανεμβολίαστους!

Για την κυβέρνηση, θα φταίνε για τα πάντα οι ανεμβολίαστοι, έτσι δεν θα ευθύνεται αυτή καθόλου, θα μεταθέτει τις ευθύνες για τις αποτυχίες της σε αυτούς και φυσικά θα εισπράττει... Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν πλέον την εύκολη και βολική δικαιολογία για τα πάντα και κυρίως για τα κακά!

Έτσι με νέα ΚΥΑ που αφορά αυτή τη φορά τους μη εμβολιασμένους στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση τους κάνει την ζωή δύσκολη και φυσικά όλα στο τέλος καταλήγουν στα πρόστιμα. Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ιδιωτικοί εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν τα ραπιντ τεστ και αν δεν κάνουν τα τεστ θα πληρώνουν και το ανάλογο πρόστιμο.

Φουκαράδες (όπως όλους μας έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας), που ψάχνουν για ένα μεροκάματο να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ακόμα και αυτοί που προσλαμβάνονται στα οχτάμηνα του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους 10ευρα σε φαρμακεία και ιδιωτικά εργαστήρια, ακόμα και αν δεν είναι πλήρης απασχόλησης, δηλαδή αν δουλεύουν 2-3 ημέρες την εβδομάδα ή με μειωμένο ωράριο. Και τα πρόστιμα, πρόστιμα! Αν δουλεύεις πλήρες ωράριο, το πρόστιμο αν δεν κάνεις τεστ για οποιοδήποτε λόγο, θα είναι 300 ευρώ, ενώ αν δουλεύεις με μερική απασχόληση το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ. Πόσο μισθό παίρνει ένας ιδιωτικός υπάλληλος που δουλεύει σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα κατάστημα λιανικής ή έστω κάποιες ώρες την εβδομάδα και θα πρέπει κάθε εβδομάδα να δίνει από 10-20 ευρώ για να κάνει το ραπιντ τεστ; Ένα πρόστιμο τον μήνα να του επιβληθεί επειδή δεν έκανε το τεστ, πάει πέταξε ο μισθός!

➤ Τι ψυχή έχει ένα εμβόλιο; Πάνε εμβολιάσου θα μπορούσε κάποιος να πει, και να μην έχεις όλη αυτή τη φασαρία και την οικονομική επιβάρυνση με τα τεστ! Αφού το λέει η κυβέρνηση θα είναι σωστό.

Όπως θα μπορούσε κάποιος άλλος σε κάποιες άλλες περιπτώσεις να πει: Πάνε δούλεψε με λιγότερα χρήματα, πάρε μικρότερη σύνταξη, πλήρωσε περισσότερους φόρους, μην κάνεις απεργία, μην διαδηλώνεις, μην ζητάς καλύτερη υγεία, μην ζητάς καλύτερη εκπαίδευση, μην ζητάς καλύτερο μέλλον για εσένα και τα παιδιά σου, βάλε κάμερες μέσα στις τάξεις, κάμερες παντού, έλεγχος παντού, μην σκέφτεσαι, μην αμφιβάλλεις, μην ερευνάς, κ.α.

Αφού το λέει η κυβέρνηση, αρκεί...