Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συρρικνωνόμαστε, αλλά η... οργανωμένη μετανάστευση από άλλες χώρες θα μας σώσει»

Αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των ελληνικών οικογενειών ώστε να έχουμε περισσότερες γεννήσεις ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...

από την στιγμή μάλιστα που παραδέχεται το πρόβλημα που έχει η πατρίδα μας στο δημογραφικό, στηρίζει τις ελπίδες του στην... πληθυσμιακή έκρηξη άλλων χωρών και στην... οργανωμένη μετανάστευση!

Η Ελλάδα διαρκώς μικραίνει πληθυσμιακά και οι κυβερνήσεις της (μη εξαιρουμένη την κυβέρνηση της ΝΔ) δεν κάνουν απολύτως τίποτα! Κανένα μέτρο στήριξης των οικογενειών, παιδιών, πολυτέκνων, το αντίθετο μάλιστα με την εξαντλητική φορολογία (τεκμήριο αποτελούν τα παιδιά!), αποθαρρύνουν τις οικογένειες να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

Και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, «στάζουν μέλι» για τους παράνομους μετανάστες και το πως θα μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός στο forum «Η Ελλάδα το 2040», είπε ότι η οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη μετανάστευση θα μας βοηθήσει. Πότε είχαμε στην πατρίδα μας οργανωμένη μετανάστευση; Όλοι αυτοί οι αλλοδαποί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην χώρα μας έχουν έρθει οργανωμένα; Δεν μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα μας; Γνωρίζουμε τίποτα για αυτούς; Αν στην χώρα τους ήταν οικογενειάρχες, επιστήμονες ή εγκληματίες; Μπήκαν και μπαίνουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί από καμία κυβέρνηση ως οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη μετανάστευση. Αντιθέτως πρόκειται για οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη αλλοίωση της πληθυσμιακής εικόνας της πατρίδας μας.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Και τέλος, τη μεγάλη πρόκληση -δεν μπορώ να μην την αφήσω ασχολίαστη- πάνω σε μία μελέτη η οποία είναι τόσο βραχυχρόνια, η πρόκληση του δημογραφικού. Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. Είχαμε μία συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ‘11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά. Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απ’ όσοι έδειξε η απογραφή του ‘11.

Και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί από τη μία η μεγάλη πληθυσμιακή έκρηξη σε φτωχές χώρες που θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση και σε ένα επίπεδο ζωής, με τις προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού σε μια χώρα η οποία συρρικνώνεται, δεν μπορεί να μην απαντηθεί, τουλάχιστον δεν μπορεί να μην χαρτογραφηθεί ως πρόβλημα, από μία τέτοια έκθεση. Διότι είμαι απολύτως σίγουρος ότι πολύ σύντομα, εάν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί, η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολία προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει όμως δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή.

Και υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις η κατάρτιση και η επανεκπαίδευση αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι και η οργανωμένη -το τονίζω- η οργανωμένη μετανάστευση, η καλά σχεδιασμένη μετανάστευση, δεν μπορεί και αυτή να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.»

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη εδώ: https://primeminister.gr/2021/10/18/27723