Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Πρόταση του Δημάρχου Κατερίνης να δοθεί στον δρόμο Παραλίας-Ολυμπιακής Ακτής το όνομα Σέρβου πολιτικού

Με όλο τον σεβασμό στην πρόταση του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, θα εκφράσουμε κάποιες σκέψεις μας...

➤ Να δοθεί στον δρόμο που συνδέει την Παραλία με την Ολυμπιακή Ακτή το όνομα του Σέρβου Dragan Markovic Palma (είχε ανακηρυχτεί το 2015 από την διοίκηση του Σάββα Χιονίδη ως επίτιμος δημότης Κατερίνης για την ενίσχυση του τουρισμού στην Κατερίνη) πρότεινε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος φέρνει Σέρβους τουρίστες στην περιοχή μας. Ο κ. Κουκοδήμος είπε ότι συμφωνούν μαζί του και ο Εμπορικός Σύλλογος Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-ξενοδόχοι.

➤ Ποια είναι όμως τα κριτήρια που απαιτούνται για να δοθεί το όνομα κάποιου προσώπου σε έναν δρόμο; 

Είναι αποκλειστικά οικονομικά τα κριτήρια; Επειδή ο κ. Palma φέρνει τουρίστες στην Κατερίνη; Αρκεί αυτό το κριτήριο; Δεν απαιτούνται άλλα κριτήρια; Έτσι αποφασίζουμε να δίνουμε ονόματα σε δρόμους, όποιος φέρνει συνάλλαγμα δίνουμε το όνομα του και σε ένα δρόμο; Ας κάνει ένα πάρκο ή ένα συντριβάνι στην Παραλία ή στην Κατερινόσκαλα ο Δήμος και ας το ονομάσει αν θέλει πάρκο Dragan Markovic Palma!

Και ποιος είναι ο κ. Palma, γνωρίζουμε; Γνωρίζουμε το παρελθόν του; Γνωρίζουμε το ποιόν του, εκτός από ότι φέρνει Σέρβους τουρίστες στην περιοχή μας; Δεν θα πρέπει να υπάρξει μία έρευνα γύρω από το πρόσωπο του πρώτα και μετά να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο; Το οποίο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί τελικά με την πρόταση του κ. Κουκοδήμου;