Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ": Πολλά τα παράπονα φιλόζωων για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας για την διαχείριση αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Γινόμαστε τακτικά δέκτες παραπόνων φιλόζωων της περιοχής αλλά και του μέλους του Σωματείου μας που κατοικεί στο Αιγίνιο. 

Τελευταίο περιστατικό ήταν η καθυστέρηση περισυλλογής σκυλιού που είχε πρόβλημα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τα αδέσποτα ζώα με συνέπεια να κινδυνέψει η υγεία του σκυλιού.

Αλλά, υπάρχουν και παράπονα για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Δεν υπάρχει υπεύθυνος υπάλληλος που να έχει γνώση του αντικειμένου και να ασχολείται με την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και ούτε κατάλληλο αυτοκίνητο και οι πολίτες απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο με αποτέλεσμα να έχουμε περιστατικά όπως το παραπάνω.

Επίσης την σίτιση των αδέσποτων ζώων την έχουν αναλάβει σε μεγάλο ποσοστό, φιλόζωοι της περιοχής, ενώ υπερπροσπάθεια κάνει και το μέλος μας στο Αιγίνιο, ταΐζοντας πολλά αδέσποτα σκυλιά και γάτες, ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν σημεία (ταΐστρες) όπου να μπορούν να βρίσκουν τροφή και νερό τα αδέσποτα ζώα.

Να ενημερώσουμε ότι το Σωματείο μας έχει αποχωρήσει από την πενταμελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού λόγω μη εύρεσης κοινού πεδίου δράσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα ζώα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν βλέπουμε κάτι από πλευράς του Δήμου που να δείχνει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ευελπιστούμε όλα τα παραπάνω προβλήματα να διορθωθούν άμεσα, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία για την τύχη των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, των φιλόζωων πολιτών που ασχολούνται με την σίτιση και την περίθαλψη τους, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, μονίμων και επισκεπτών.

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ"