Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» : Ο καθένας μας μπορεί να κάνει την διαφορά

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 4 Οκτωβρίου 2021 είναι μία συνεχής υπενθύμιση ότι άνθρωποι και ζώα μπορούν να συνυπάρξουν για το καλό τόσο των ίδιων άλλα και της φύσης.

Η διατήρηση με θετικό πρόσημο της ισορροπίας στον πλανήτη μας απαιτεί τον αλληλοσεβασμό της ζωής από την πιο απλή μέχρι την πιο εξελιγμένη.

Η 4 Οκτωβρίου αποτελεί μία ευκαιρία να δείξουμε με πράξεις ότι σεβόμαστε την ζωή όλων των ζώντων οργανισμών και νοιαζόμαστε για την ευημερία τους. Είναι μία ευκαιρία να δώσουμε ένα τέλος στην βαρβαρότητα κατά των ζώων και να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή τους στην προστασία του οικοσυστήματος που με τόση μεγάλη σοφία έχει δημιουργήσει η φύση και ο Θεός.

Και πώς μπορούμε όλοι και ο καθένας μας να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον σκοπό; Από μία βόλτα που θα κάνουμε στο δάσος, στο βουνό, στην θάλασσα, στην λίμνη, κ.α., και θα σεβαστούμε το «σπίτι» των ζώων, προσέχοντας να μην ανάψουμε μία καταστροφική φωτιά, προσέχοντας να μην χαλάμε φωλιές, προσέχοντας να μην κυνηγάμε απροστάτευτα ζώα και απειλούμενους πληθυσμούς, μέχρι την συνάντηση μας με ένα αδέσποτο σκυλί ή γάτα στον αστικό ιστό της πόλης που ζούμε, όπου ένα χάδι μας, ένα πιάτο φαΐ, μία κούπα νερό, μπορεί να του σώσει την ζωή.

Να δείξουμε στους «συγκάτοικους» μας σε αυτόν τον πλανήτη, ότι νοιαζόμαστε για αυτούς και ότι δεν τους βλέπουμε ως εχθρούς μας. Να διδάξουμε στα παιδιά μας, τον σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής. Να αφήσουμε και εμείς οι ίδιοι μία χαραμάδα μέσα μας ώστε να φωλιάσει στην ψυχή μας η αγάπη για την ζωή, τους συνανθρώπους μας και τους φίλους μας τα ζώα.

Η αγάπη είναι το μυστικό και αν αντί να το κρατήσουμε μόνο για εμάς, το διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο, τότε η ζωή θα είναι πιο όμορφη για όλους μας!

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ»