Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να θεωρηθεί κάποιος αποτυχημένος;

Αποτυχία για μία κυβέρνηση είναι όταν αδυνατεί να προσφέρει τις βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας και ήρεμης κοινωνικής ζωής στους πολίτες της.

Από εκεί και πέρα μπαίνουν και άλλες παράμετροι όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, το ανάλογο βιοτικό επίπεδο, η αντίδραση σε διάφορες κρίσεις  είτε εσωτερικές, είτε σε επίπεδο διεθνών εξελίξεων, κ.α.


Κυβέρνηση ΝΔ, από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις...

  • Στα ελληνοτουρκικά, έχει γκριζαριστεί το Αιγαίο, στο μεταναστευτικό όποιος θέλει μπαίνει στην χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, αντίδραση σε προκλήσεις εντελώς μηδαμινή.
  • Με τον κορωνοϊό, πλήρης αποτυχία, ξεπερνάμε σε θύματα χώρες όπως η Σουηδία που δεν πήραν κανένα μέτρο. Νοσοκομεία δεν έγιναν, προσλήψεις στην υγεία μηδαμινές. Αντιθέτως πάρθηκαν μέτρα διαχωρισμού των πολιτών και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.
  • Στην Παιδεία, οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του υπουργείου, ανάγκασαν χιλιάδες νέα παιδιά να δουν τα όνειρα τους για σπουδές να γκρεμίζονται, μένοντας εκτός πανεπιστημίων.
  • Κάηκαν 1 εκατ. στρέμματα και έφταιγε μόνο η κλιματική κρίση.
  • Πνίγεται από τις βροχές η μισή Ελλάδα, μαθητές περπατούν πάνω σε θρανία για να βγουν από τα σχολεία τους και το μόνο που κάνει το κράτος είναι να στέλνει sms (όπως έκανε και με τις φωτιές) και να λέει στον κόσμο να... φύγει.
  • Ανεργία καλπάζει, ακρίβεια το ίδιο, φόροι, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμοί πνίγουν τον πολίτη.
Και η λίστα είναι μεγάλη...

➤ Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να θεωρηθεί μία κυβέρνηση αποτυχημένη και να πάει σπίτι της;