Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

1+1 μας κάνουν... 1!!!

Ψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Καμία ουσιαστική διαφορά φαίνεται να μην έχει με το κόμμα της ΝΔ. Λένε και κάνουν τα ίδια, απλά με διαφορετικά λόγια ο καθένας...

Σύγκλιση απόψεων με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται να έχει το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), τουλάχιστον στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 πολίτες και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ. Και αυτό μεταφράστηκε με την ψήφιση της τροπολογίας της ΝΔ.

Να θυμίσουμε ότι χθες το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) ψήφισε κατά της πρότασης αντισυνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχε καταθέσει η "Ελληνική Λύση".

Τι είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης: Επί της αρχής δεν φαίνεται να είναι αντισυνταγματική η διάταξη, έτσι τουλάχιστον όπως η ένσταση της Ελληνικής Λύσης είναι διατυπωμένη, το μέτρο της υποχρεωτικότητας είναι θεμιτό και ότι δικαστήρια συνταγματικά, και εθνικά και το ευρωπαϊκό, έχουν κρίνει συνταγματική την υποχρεωτικότητα για κατηγορίες εργαζομένων.Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τη δημόσια υγεία, και αυτή η υποχρέωση του δίνει τη δυνατότητα να περιορίζει ελευθερίες του ατόμου. Επί της αρχής δεν φαίνεται να είναι αντισυνταγματική αυτή η διάταξη γιατί προασπίζεται το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, αφού ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος για την προστασία της δημόσιας υγείας, υπηρετεί το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δικαίωμα προστασίας της υγείας, και η προσωπική ελευθερία περιορίζεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα συνταγματικότητας για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας. Σε αρκετά σημεία που δεν έχουν περιληφθεί στην ένσταση της Ελληνικής Λύσης, θα μπορούσε θεωρητικά να εκτιμηθεί ότι κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας, είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε όμως ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θεωρεί ότι η ένσταση της Ελληνικής Λύσης μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή.


➤ Η ανακοίνωση με την οποία το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) δικαιολογεί την ψήφιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού:

Αφού πρώτα απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η κυβέρνηση στέλνει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες. Απέτυχε να ανακόψει τη διάδοση του ιού, απέτυχε να ενισχύει το ΕΣΥ, απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και τώρα, χωρίς να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την ανικανότητα και την αδράνειά της, καταλήγει σε ακραία διοικητικά μέτρα, αμφισβητούμενης αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας, προσπαθώντας να καλύψει την ολιγωρία της. Εμμένουμε στην ανάγκη να δοθούν, έστω και τώρα, ακόμη περισσότερα θετικά κίνητρα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, που έχουν πετύχει μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, χωρίς την απειλή κυρώσεων. Δεν θέλουμε, ωστόσο, να δώσουμε άλλοθι στην κυβέρνηση και στους ‘’καλοθελητές’’ που θα σπεύσουν να “θολώσουν” το πολιτικό μας μήνυμα. Παρά τις ενστάσεις μας για τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τον τρόπο επιβολής του μέτρου, υπερψηφίζουμε τη διάταξη. Επιβεβαιώνουμε, με τη στάση μας, τη σταθερή μας υποστήριξη στον εμβολιασμό, ιδίως των πλέον ευάλωτων ομάδων. Εμβολιαζόμαστε γιατί Νοιαζόμαστε.