Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Το «μαραζωμένο μικρό» πάρκο της Κατερίνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε παρατεταμένο «λήθαργο» παραμένει το μικρό πάρκο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου και Σαλαμίνος στην Κατερίνη.

Οι εικόνες και το βίντεο που σας παρουσιάζει σήμερα η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επιβεβαιώνουν ακράδαντα τα λεγόμενα μας.

Παραμέληση, εγκατάλειψη, αδιαφορία, όπως και να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το «μικρό» πάρκο, δίκαιο θα έχει.

Συνεργείο καθαρισμού πρέπει να περνάει μία στις τόσες και το διαπιστώνουμε από τα σπασμένα παγκάκια, τους σπασμένους κυβόλιθους, τα χόρτα που έχουν εξαφανίσει σε κάποια σημεία τους διαδρόμους, τους κορμούς δέντρων που κόπηκαν αλλά κομμάτια τους προεξέχουν απειλητικά στα μονοπάτια του πάρκου, και πολλά άλλα ακόμα που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο.

* Έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές στο παρελθόν για αυτό το πάρκο με τελευταίο ρεπορτάζ εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2021/08/blog-post_303.html Και μας κάνει εντύπωση γιατί ο Δήμος Κατερίνης επιτρέπει να υπάρχει αυτή η κατάσταση για τόσο καιρό.

Από την στιγμή που αυτό το πάρκο δεν έχει όνομα, εμείς το έχουμε... βαπτίσει ως το «μικρό» πάρκο. Αλλά ένα πάρκο ποτέ δεν είναι μικρό! Μικρό το κάνει η εγκατάλειψη και η αδιαφορία... Πιστεύουμε ότι ένα πάρκο, μια πλατεία, το κάνουν μεγάλο και σημαντικό οι άνθρωποι που το επισκέπτονται, τα μικρά παιδιά που παίζουν, οι γειτονιές. Αλλά για να μπορέσουν να το αγαπήσουν και να το προσέξουν οι άνθρωποι, χρειάζονται στήριξη και βοήθεια από τις αρχές, εν προκειμένου του Δήμου Κατερίνης. Όταν έχεις δίπλα στο σπίτι σου έναν ωραίο, καθαρό και περιποιημένο χώρο, τότε τον προσέχεις και εσύ, τον κάνεις κτήμα σου. Όταν όμως οι κάτοικοι έχουν σαν καθημερινό βίωμα τους αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης, αδιαφορούν και περιθωριοποιούν χώρους όπως το πάρκο του ρεπορτάζ μας. Φυσικά και έχουν ευθύνες όσοι βανδαλίζουν παγκάκια και κάδους, αλλά κάποιος θα πρέπει να τους δώσει την "καλή μαρτυρία" κρατώντας σε ένα υψηλό επίπεδο τον χώρο και τις όποιες υποδομές έχει.

* Τα "κακώς κείμενα" που συναντήσαμε στην σημερινή 5/12/2021 επίσκεψη μας στο «μικρό» πάρκο:

1. Δεν ξέρουμε αν και σε άλλες πόλεις βιδώνουν τα παγκάκια πάνω στους κυβόλιθους, αλλά στην Κατερίνη αυτό συμβαίνει με τα αποτελέσματα που βλέπετε:












2. Νομίζουμε, ότι όταν κόβεις κορμούς δέντρων δεν αφήνεις προεξοχές επικίνδυνες στους διαδρόμους και τα μονοπάτια του πάρκου. Μπορεί να σκοντάψει κάποιο παιδάκι, κάποιος ηλικιωμένος, ακόμα και εμείς...










3. Και φυσικά τα πάρκα πρέπει να τα σκουπίζει κάποιος πού και πού και να απομακρύνει ξερά φύλα και κλαδιά:






* Σύνδεσμος βίντεοhttps://youtu.be/av-1tUAWoHg