Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Πόρισμα για τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19. Του Dr. Κωνσταντίνου Γ. Παπαγεωργίου

«...Η κατάσταση που βιώνουμε είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης διαδικασίας που μόνο ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να ταπεινωθούμε αρκετά ώστε να το αντιληφθούμε...»







Ο Dr. Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου *** συνέταξε μία σειρά από πορίσματα για τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19. Εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα το 5ο και τελευταίο πόρισμα του.

Όπως γράφει στην εισαγωγή του πορίσματος ο κ. Παπαγεωργίου: «Το πλήθος ερευνών, πρωτοκόλλων και συνεντεύξεων που υπάρχει πια καθιστά το παρόν πόρισμα αναγκαίο ώστε να παρουσιαστούν εντός ενιαίου και συνεπούς αφηγήματος όλες οι αξιόλογες πληροφορίες, να φιλτραριστούν και να απορριφθούν αδόκιμες πληροφορίες (από όπου κι αν προέρχονται) και να δοθούν στον αναγνώστη κριτήρια και μετακριτήρια (δηλαδή κριτήρια κριτηρίων). Μόνο έχοντας τη σωστή γνώμη για τους σωστούς λόγους θα πάμε μπροστά!»

➤ Το πόρισμα (78 σελίδων), που αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο, καταλήγει στα παρακάτω συμπεράσματα:

Το συμπέρασμα είναι – θα πρέπει να είναι – ότι όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε σήμερα δεν έχει σχέση με την υγεία μας και με την ασφάλειά μας («Für Ιhre Sicherheit», ήτοι «για την ασφάλειά σας» που έλεγαν και οι Ναζί για να δικαιολογήσουν τις θηριωδίες τους). Καμία σχέση όμως δεν έχει η κατάσταση με την υγεία μας και την ασφάλειά μας, ακόμα και εάν προσχηματικά ή απλώς τυχαία προκύπτει και κάποιο όφελος μαζί με όλα τα άλλα αποτελέσματα. Εμβόλια, lockdowns, υποχρεωτικά μέτρα… όσο προβληματικά, απαράδεκτα ή άσχημα κι αν είναι καμία σημασία δεν έχουν για τη γενικότερη εικόνα.

Φανταστείτε ένα τεράστιο υπερωκεάνειο. Στα διάφορα επίπεδά του έχει γήπεδα, πισίνες και πάρκα. Σε μια μεγάλη πισίνα κάπου σε ένα επίπεδο υπάρχει στη μέση ένα μικρό τεχνητό νησάκι και δεμένο σε αυτό το νησάκι μια βαρκούλα. Αυτή η βαρκούλα είναι η Ελλάδα. Όπου και να πάει η βάρκα, ακόμα κι αν αναποδογυρίσει, δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την πορεία του υπερωκεάνειου. Εμείς, στη βάρκα, έχουμε απλώς ψευδαισθήσεις ότι κάτι κάνουμε, ενώ το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλώς να κρατήσουμε τη βάρκα να μη βυθιστεί. Το ίδιο και πολλά άλλα κράτη.

Έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης διαδικασίας που μόνο ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να ταπεινωθούμε αρκετά ώστε να το αντιληφθούμε. Πείτε το Great Reset, πείτε το the Matrix, πείτε το Νέα Τάξη Πραγμάτων ή όπως αλλιώς θέλετε, αρκεί να αντιληφθούμε ότι η θέση μας σε αυτό που βιώνουμε είναι το πολύ αυτή του πειραματόζωου για πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια, αλλαγές ή καταστροφές που έρχονται. Σκοπός αυτού του πορίσματος ήταν, εκτός του να δείξει κάπως πιο τεχνικά την επιστημονική αθλιότητα αυτού του εγχειρήματος των υποχρεωτικών μέτρων, να υπενθυμίσει επίσης το ευρύτερο παρελθοντικό πλαίσιο όλης αυτής της κατάστασης (δείχνοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι συνέχεια παλαιών κινήσεων) καθώς και να ρίξει λίγο φως όχι μόνο σε αυτό που μας παρουσιάζουν, αλλά και σε αυτό που δεν μας παρουσιάζεται (η γενικότερη άθλια κατάσταση του κόσμου, τεράστια γεγονότα όπως η απομάκρυνση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν με δώρο εξοπλισμό δισεκατομμυρίων στους Ταλιμπάν, πείνα και φτώχεια, αλλαγή στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από καπιταλισμό σε διαχειριστική οικονομία και σταδιακή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, εκφυλισμός της επιστήμης σε science κ.α.).

Χρειάζεται πραγματικά να τα καταλάβουμε όλα αυτά για να έχουμε συναίσθηση της κατάστασης; Και ναι και όχι. Αν μπορούμε (έχουμε το χρόνο, τη διάθεση κτλ.), τότε καλώς.

Αν όχι, ας εμπιστευτούμε την διαίσθησή μας. Πάντα κάνει εντύπωση πώς από την μία, πολυσπουδαγμένοι άνθρωποι έχουν καταπιεί αμάσητο το κυβερνητικό αφήγημα (ίσως επίσης, εκτός από τα daddy issues τους, θέλουν να αυτοεπιβεβαιώσουν τη δική τους επιστημονικότητα, ταυτιζόμενοι με τους προβαλλόμενους ακαδημαϊκούς τηλεαστέρες), και από την άλλη, πώς απλοί και γνήσιοι άνθρωποι, με την ανεπιτήδευτη κρίση τους και τη θυμοσοφία τους, διακρίνουν το ψέμα και την πονηριά, χωρίς να μπορούν να αναλύσουν (ή να καταλάβουν καν!) τον μηχανισμό του φαινομένου ADE των leaky vaccines. Σίγουρα όμως μέσα τους καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα διαχρονικά αληθινά λόγια, όπως αυτά που εξέφρασε o Βενιαμίν Φραγκλίνος:

«Αυτοί που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν βασικές τους
ελευθερίες για να εξαγοράσουν λίγη προσωρινή ασφάλεια, τελικά
δεν θα απολαύσουν, ούτε θα αξίζουν, καμία εκ των δύο.»

…ή βλέποντας την υποκρισία των πολιτικών, οι οποίοι οι ίδιοι παραβιάζουν τις απαγορεύσεις που θέτουν σε άλλους, χωρίς καν να ξέρουν τον Αβραάμ Λίνκολν, μέσα στην καρδιά τους αντηχούν τα λόγια του:

«Όσοι αρνούνται την ελευθερία στους άλλους, δεν την αξίζουν για
τον εαυτό τους και, υπό έναν δίκαιο Θεό, δεν θα μπορέσουν να την
έχουν για πολύ καιρό ακόμα.»

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!


Αθήνα, Άνοιξη, 31/8/2021 (Έκδοση 1η)
Πτολεμαΐδα, 15/9/2021 (Έκδοση 2η)
Πτολεμαΐδα, 16/11/2021 (Έκδοση 3η)
Πτολεμαΐδα, 5/12/2021 (Έκδοση 4η)
Αθήνα, 29/12/2021 (Έκδοση 5η)

Dr. Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου

--------------------------

* Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Πόρισμα για τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19 σε pdf αρχείο εδώ: https://reasonwatch.gr/wp-content/uploads/2021/12/report.pdf



*** Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου 
PhD Επιστημολογία & Βιοηθική MSc 
Ιατρική Σχολή Αθηνών 

**** Το Παρατηρητήριο Λόγου και Αιτίας δημιουργήθηκε το 2021 από τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, PhD, Διευθυντή του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ομότιμης αξιολόγησης Epistēmēs Metron Logos σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ένα Όνειρο για την Ελλάδα. Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι ο έλεγχος, η επίβλεψη και η αξιολόγηση της δημόσιας δράσης θεσμών και θεσμικών παραγόντων με κριτήρια Ορθού Λόγου, δηλαδή τα πλέον κατάλληλα εργαλεία στη χώρα που γέννησε τη Διαλεκτική, τη Θεωρία και την Επιστήμη.