Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ξεπερνάνε τα 100 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα για τον «έλεγχο» των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Μία μη ευκαταφρόνητη «περιουσία», απέκτησε το κράτος από το υστέρημα του ελληνικού λαού, υπό την μορφή προστίμων με την αιτιολογία την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το συνολικό ποσό ξεφεύγει αρκετά πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, αφού το συγκεκριμένο ποσό αφορά μόνο τα πρόστιμα για την μην χρήση μάσκας και τις παραβάσεις για περιορισμούς μετακίνησης.

Στο παραπάνω ποσό δεν υπολογίζονται τα πρόστιμα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, κ.α., για κάθε μορφή παράβασης, για έλεγχο πιστοποιητικών, ράπιντ τεστ, υπερβάσεις ορίων ατόμων, ορθίων, μουσικής και οτιδήποτε άλλο προβλέπει η νομοθεσία των ΚΥΑ.

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε την ζημιά που υπέστησαν καταστήματα και επιχειρήσεις από τα συνεχόμενα lockdowns και τους περιορισμούς σε μια περίοδο που οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, ρεύμα, βενζίνη, κ.α., το μέγεθος της «καταστροφής» για την ελληνική κοινωνία είναι ανυπολόγιστο και κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να αναστραφεί. Μιας «καταστροφής» που θα μπορούσε να αποφευχθεί αφού νεότερες έρευνες όπως αυτή του γνωστού Πανεπιστημίου Johns Hopkins λένε ότι τα lockdown είχαν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στη μείωση των θανάτων από κορονοϊό (0,2% μειώθηκε μόνο η θνησιμότητα).

Δηλαδή ο ελληνικός λαός (αλλά και πολίτες των περισσότερων κρατών του πλανήτη μας), υπέστησαν μία κοινωνική-οικονομική καταστροφής για να μειωθεί η θνησιμότητα 0,2%...

➤ Συνοπτικά από τον Νοέμβριο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλούμε από τα δελτία τύπου της Ελληνική Αστυνομίας έχουν επιβληθεί:

  • 28.936.500 ευρώ πρόστιμα για μη χρήση μάσκας
  • 528.900 ευρώ πρόστιμα για ομοειδείς παραβάσεις
  • 58.997.700 ευρώ πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις
  • Ενώ υπάρχουν και 31.548 περιστατικά προστίμων για διάφορους άλλους λόγους που προαναφέραμε παραπάνω.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και μη υπολογίζοντας τα 31.548 περιστατικά προστίμων για άλλους λόγους, το συνολικό ποσό που πλήρωσε σε πρόστιμα η ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ! Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδέψαμε για μάσκες,αντισηπτικά, οξύμετρα, βιταμίνες, γάντια, σελφ-ράπιντ-pcr τεστ, και πολλά άλλα, το ποσό εκτοξεύεται σε αστρονομικά ύψη μη υπολογίζοντας σε αυτό τα πόσα εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε και ξοδεύει το ελληνικό κράτος για την αγορά εμβολίων (τα οποία δεν είναι δωρεάν, έχουν πληρωθεί από τους φόρους του Έλληνα και της Ελληνίδας, δεν τα έχει πληρώσει από την τσέπη του ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Γεωργιάδης ή κάποιος άλλος)!!!

Και το αποτέλεσμα της θυσίας και της οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση των χωρών με τους περισσότερους θανάτους από κορονοϊό...