Οι ερευνητές:
Ο Jonas Herby είναι ειδικός σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτικών Σπουδών στην Κοπεγχάγη, Δανίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα νομικά και οικονομικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Ο Lars Jonung είναι ομότιμος καθηγητής στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Σουηδικού Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής 2012-13, ως ερευνητής σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2000-2010, και ως επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού το 1992-94. Είναι κάτοχος διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.
Ο Steve H. Hanke είναι καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Ιδρυτής και Συνδιευθυντής του The Johns Hopkins Institute for Applied Economics, Global Health, and the Study of Business Enterprise. Είναι Senior Fellow και Διευθυντής του Προγράμματος Troubled Currency στο Ινστιτούτο Cato, στο National Review. Ο καθηγητής Χάνκε υπηρέτησε στο Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου Ρήγκαν σύμβουλος πέντε αρχηγών ξένων κρατών και πέντε υπουργών του υπουργικού συμβουλίου ξένων χωρών. Του έχουν απονεμηθεί επτά επίτιμα διδάκτορικά και είναι Επίτιμος Καθηγητής σε τέσσερα ιδρύματα του εξωτερικού. Επί του παρόντος, υπηρετεί ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Advanced Metallurgical Group N.V. στο Άμστερνταμ. Το 1998, ονομάστηκε ένας από τους είκοσι πέντε ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό World Trade. Το 2020, ο καθηγητής Χάνκε ονομάστηκε Ιππότης του Τάγματος της Σημαίας
➤ Ήταν αποτελεσματικές οι πολιτικές lockdown στον περιορισμό της θνησιμότητας από τον COVID-19
Για να απαντήσουν λοιπόν σε αυτό το ερώτημα χρησιμοποίησαν μία μετα-ανάλυση (στατιστική ανάλυση που συνδυάζει τα αποτελέσματα πολλαπλών επιστημονικών μελετών), εντοπίζοντας 1.048 μελέτες που δημοσιεύθηκαν από 1η Ιουλίου 2020, η οποία δυνητικά εξετάζει την επίδραση των περιορισμών στα ποσοστά θνησιμότητας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η μετα-ανάλυσή τους δεν επιβεβαιώνει ότι τα lockdown είχαν μεγάλη, σημαντική επίδραση στα ποσοστά θνησιμότητας. Διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος του lockdown μόνο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσε τη θνησιμότητα από τον COVID-19 κατά 0,2% σε σύγκριση με μια πολιτική για τον COVID-19 που βασίζεται αποκλειστικά σε συστάσεις.
Τα lockdowns κατά την αρχική φάση της πανδημίας COVID-19 είχαν καταστροφικές συνέπειες:
Οι ερευνητές εξέτασαν τους θανάτους νωρίς στην πανδημία και διαπίστωσαν ότι, έως τις 20 Μαΐου 2020 - το τέλος της περιόδου καραντίνας που μελετήθηκε - συνολικά 97.081 άνθρωποι είχαν πεθάνει από COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκείνη την εποχή, μια μελέτη είχε προβλέψει 99.050 θανάτους χωρίς lockdown...