Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Περί της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής *


Η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη είναι απότοκο της υπέρτατης σήψης που έχει φτάσει η κοινωνία μας.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, διαπράττονται αποτρόπαια εγκλήματα (π.χ. δολοφονίες συζύγων) από άτομα υποκινούμενα από τα άγρια ένστικτά τους και τον αρρωστημένο εγωισμό τους.

Υπάρχουν εξηγήσεις και είναι οι εξής: Kαταρχήν, απωλέσαμε τον πραγματικό προορισμό μας που είναι η κατάκτηση της αιωνιότητας ως δημιουργήματα του Θεού! Επιπρόσθετα, όλοι μας, αλλά ειδικά, η νεολαία μας στη συντριπτική πλειοψηφία ζει μηχανικά, χωρίς οράματα, με μόνη επιδίωξη τον υλικό ευδαιμονισμό και στερείται από αξίες, καθώς και ιδανικά. Ακόμη, τα πρότυπά της είναι λανθασμένα. Οι ευθύνες για όλα αυτά φυσικά βαραίνουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία που είναι κυρίως υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση μιας οπορτουνιστικής κοινωνίας. Eν κατακλείδι, ας προσευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου δούλου του Άλκη.

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή και Βασίλειο Μακρυγιάννη, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, πάππου προς πάππου, καθώς στις αποθανούσες Χρυσούλα και Σοφία. Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες. Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που μνημονεύουν.

* Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος-διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού