Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ απολύει τους ανεμβολίαστους στρατιώτες...

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει αμέσως να "διαχωρίζει" τους στρατιώτες από την υπηρεσία τους που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με μια οδηγία που εκδόθηκε από τη Υφυπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων Christine Wormuth, οι διοικητές πρέπει να κινήσουν ακούσια διοικητική διαδικασία διαχωρισμού εναντίον οποιουδήποτε στρατιώτη που έχει αρνηθεί την εντολή εμβολιασμού για τον COVID-19 και δεν έχει εγκεκριμένο ή εκκρεμές αίτημα εξαίρεσης. Η διαταγή ισχύει για τακτικούς στρατιώτες του στρατού, στρατιώτες εφεδρείας, δόκιμους και εν ενεργεία υπηρεσίας.

«Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από τους στρατιώτες που είναι έτοιμοι να εκπαιδεύτουν, να αναπτυχθούν, να πολεμήσουν και να κερδίσουν τους πολέμους του έθνους μας», δήλωσε η Κριστίν Γουόρμουθ. «Οι μη εμβολιασμένοι στρατιώτες αποτελούν κίνδυνο για το Σώμα και θέτουν σε κίνδυνο την ετοιμότητα μας. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για στρατιώτες που αρνούνται τον εμβολιασμό και δεν έχουν κάποιο λόγο για εξαίρεση».

Οι διοικητές του Στρατού θα προχωρήσουν στις διαδικασίες διαχωρισμού και τους ζητείται να διεκπεραιώσουν αυτές τις ενέργειες διαχωρισμού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι στρατιώτες και τα στελέχη που θα απομακρυνθούν λόγω άρνησης να εμβολιαστούν δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβή ακούσιου αποχωρισμού και ενδέχεται να υπόκεινται σε επιστροφή τυχόν μη δεδουλευμένων ειδικών αμοιβών ή αμοιβών κινήτρου.

Οι μη εμβολιασμένοι στρατιώτες που έχουν ζητήσει ιατρική εξαίρεση ή για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων εξαιρούνται προσωρινά από την εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19 όσο τα αιτήματά τους βρίσκονται υπό εξέταση. Σε όσους τελικά απορριφθούν τα αιτήματά τους θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημερολογιακές ημέρες από την άρνηση για να εμβολιαστούν και αν δεν το κάνουν θα απολυθούν.

Από τις 26 Ιανουαρίου, οι διοικητές του στρατού απάλλαξαν συνολικά έξι τακτικούς αρχηγούς του Στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο διοικητών ταγμάτων, και εξέδωσαν γραπτές επιπλήξεις σε 3.073 γενικούς αξιωματικούς στους στρατιώτες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.


* Φωτογραφία από Welcome to all and thank you for your visit ! ツ από το Pixabay