Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Αξίζουν το χειροκρότημα μας! Δίδαξαν ήθος οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους υγειονομικούς της πόλης μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 9/2/2022 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συλλογή τροφίμων και σχολικών ειδών για τους υγειονομικούς συμπολίτες μας.

Όπως μας είπαν οι μαθητές και μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να βρίσκονται εκεί επίσημα ως Μουσικό Σχολείο, αλλά κατόπιν παρέμβασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αυτό δεν κατέστη δυνατό, κάτι όμως που δεν πτόησε τους μαθητές που έκαναν τελικά την εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας.

➤ Δείτε στο βίντεο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" τι είπαν για την σημερινή εκδήλωση:


«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να είμαστε εδώ ως Μουσικό Σχολείο με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσουμε στην συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και σχολικών ειδών με αποδέκτες ομάδα συμπολιτών μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και πιο συγκεκριμένα για τους υγειονομικούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε ανεργία. 

Ωστόσο όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι έσπευσαν να δώσουν στην πρωτοβουλία μας αυτή την ανύπαρκτη πολιτική χροιά και έτσι με χθεσινή παρέμβαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μας απαγορεύτηκε να υλοποιήσουμε την συγκεκριμένη δράση ως Μουσικό Σχολείο. Έτσι για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα δεν είμαστε εδώ ως Μουσικό Σχολείο Κατερίνης αλλά ως εκπαιδευτικοί που τυχαίνουν να διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο και ως μαθητές που τυχαίνει να φοιτούν σε αυτό. Ως αναφορά μάλιστα τους μαθητές, η παρουσία τους σήμερα έχει την έγγραφη συναίνεση των κηδεμόνων τους, ενώ για όσες ώρες απουσιάσουν σήμερα από το σχολείο θα πάρουν κανονικά απουσίες. Όπως βλέπετε ανάμεσα τους υπάρχουν μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές και κανένας πολιτικός. Για αυτό απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε να δώσει στην σημερινή μας δράση πολιτική χρώμα ή να υπονοήσει ότι υποκρύπτεται κάποιου είδους σκοπιμότητα. 

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους υγειονομικούς στην απόφαση τους να εμβολιαστούν αλλά ούτε και το ανάποδο. Ήταν δική τους επιλογή γνωρίζοντας τις συνέπειες τις οποίες τώρα υφίστανται. Ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Απλώνουμε λοιπόν χείρα βοηθείας χωρίς να τους κρίνουμε για την απόφαση τους όπως πρέπει να κάνουμε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι μαζί τους δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι όταν κάποιοι από αυτούς μπορεί να πεινάνε ή να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή να στερούνται των βασικών αγαθών για μία αξιοπρεπή διαβίωση. 

Έτσι και στην περίπτωση των υγειονομικών δεν είναι δική μας δουλειά να αποφασίσουμε ποιος θα εμβολιαστεί και ποιος όχι και ποιος θα μπει σε ανεργία και ποιος όχι. Εμείς απλά λέμε ότι καθαρά για λόγους ανθρωπισμού όποιος μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει. Υπό την έννοια αυτή μας προξενεί αλγεινή εντύπωση η λυσσαλέα αντίδραση στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας. Ας μην ξεχνάμε φίλες και φίλοι ότι η ζωή δεν είναι ρόδα. Κάποιες φορές βρίσκεται ψηλά και ατενίζει τα πάντα αφ υψηλού, κάποιες άλλες φορές πρέπει να συνθλίβεσαι στην ρόδα και το έδαφος. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα είναι θέμα χρόνου να καεί και το δικό σου. 

Σε κάθε περίπτωση προτιμούμε μία κοινωνία ενωμένη και δυνατή παρά μία κοινωνία διαταραγμένη και αδύνατη. Και επειδή η μουσική παραδοσιακά ενώνει για αυτό και εμείς επιμένουμε παραδοσιακά και σας παρουσιάζουμε παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα με την ελπίδα ότι μέσω της μουσικής θα βρούμε τα πολλά κοινά που μας ενώνουν και θα αποφύγουμε τα λίγα που μας χωρίζουν. Ας δώσουμε λίγο θάρρος στους μαθητές μας που πληρώνουν με απουσίες την σημερινή τους παρουσία εδώ χαρίζοντας τους ένα θερμό χειροκρότημα.»

* Αργότερα μπορείτε να δείτε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο από την σημερινή εκδήλωση








































* Σύνδεσμος βίντεο: https://youtu.be/nfmRs5dxm4c