Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τίμησε με την παρουσία της στις 4 και 5 Απριλίου 2022 στο 15ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης η σπουδαία συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή.

Η συγγραφέας με το ξεχωριστό δικό της τρόπο παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα βιβλία της. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία και το νόημα της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε για μια εβδομάδα και η καθιερωμένη Έκθεση παιδικού Βιβλίου που σκοπό έχει να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης.

Εβδομάδα αφιερωμένη στο βιβλίο!

Η ανάγνωση των βιβλίων είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένα παιδί, καθώς τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι σημαντικά και θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για την ολοκληρωμένη πνευματική και κοινωνική του ανάπτυξη. Η έκθεση βιβλίου αποτέλεσε και φέτος μια αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων! Γιατί το βιβλίο είναι μόνο η αφορμή!

Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Παπανικολάου