Κυριακή 15 Μαΐου 2022

94 ευρώ και... 85 λεπτά αξίζει η αξιοπρέπεια μας;

94,85 ευρώ πήραν αποζημίωση οι σχολικοί τροχονόμοι της πόλης μας για τον μήνα Απρίλιο. Ο λόγος ήταν οι... διακοπές του Πάσχα!

Σχεδόν όλοι οι σχολικοί τροχονόμοι της πόλης μας είναι άνεργοι και επιβιώνουν με δυσκολία, ενώ έχουν οι περισσότεροι μικρά παιδιά να μεγαλώσουν.

Τι μπορείς να κάνεις με 94,85 ευρώ τον μήνα; Δεν θα σας πούμε εμείς, σκεφτείτε το εσείς... Κάποιοι ξοδεύουν τόσα σε μια ωρίτσα για καφέδες και συνοδευτικά, έτσι για την πλάκα τους!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε ότι οι σχολικοί τροχονόμοι:

Δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης! Αν τους χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο, είναι εντελώς μόνοι τους... Δεν δικαιούνται ένσημα για σύνταξη. Είναι εντελώς στον αέρα! Και όπως είπαμε το Πάσχα δεν πληρώνονται, τα Χριστούγεννα δεν πληρώνονται, τα καλοκαίρια δεν πληρώνονται. Επίσης όταν το σχολείο είναι κλειστό για οποιοδήποτε λόγο, όπως π.χ. απεργία, αργία, κ.α.

Όλοι ομολογούν ότι το έργο που προσφέρουν είναι ανεκτίμητο, αλλά κανείς δεν νοιάζεται το πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι...

* Κάποιοι Δήμοι όπως μας ενημέρωσαν πληρώνουν ολόκληρο το ποσό που προβλέπει η νομοθεσία (176 ευρώ) και κάθε μήνα! Ο Δήμος Κατερίνης δεν το κάνει πάντως... Η κυβέρνηση από την πλευρά της αδιαφορεί και δεν της καίγεται καρφάκι για το πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι.

** Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι σε θέση να γνωρίζει κατόπιν επικοινωνίας με τους σχολικούς τροχονόμους της πόλης μας, ότι κάποιοι από αυτούς σκέφτονται πολύ σοβαρά να παραδώσουν τα γιλέκα και τα στοπ τους και να παραιτηθούν...