Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Τρεις πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ερωτήσεις της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" στην Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε μια φορά και κάτι διαφορετικό...

Τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων το κόμμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ". Αυτό που τις κάνει σημαντικές, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο των ερωτήσεων, είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αν δεν γινόταν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις, προφανώς δεν θα ενημερωνόμασταν για αυτά τα θέματα, επειδή κυβέρνηση και Μέσα Μαζικής... «Ενημέρωσης» δεν θα τα πρόβαλαν ποτέ.

➤ 1. Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Αθήνα, 23/8/2022

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη αποφυγής της σύστασης μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών προς προαγωγή της δημοκρατικής εκπροσώπησης των πολιτικών κομμάτων στην Βουλή»

Κύριε Υπουργέ,

Στο ισχύον σύστημα κατανομής εδρών εντός του Κοινοβουλίου, συντελείται μία αδικία εις βάρος αρκετών νομών της περιφέρειας, που χαρακτηρίζονται ως μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, με αποτέλεσμα να μην αντιπροσωπεύονται με τις αντίστοιχες εκλογικές έδρες τα σχετικά υψηλά ποσοστά που λαμβάνουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης εντός αυτών των μονοεδρικών περιφερειών. Η ύπαρξη τουλάχιστον δυο εδρών, όμως, στις εκλογικές περιφέρειες είναι αναγκαία, ώστε να υπάρχει η αναγκαία για την δημοκρατία εκπροσώπηση της εκάστοτε αντιπολίτευσης στον πολιτικό χάρτη των κατανεμημένων κοινοβουλευτικών εδρών. Μετά την τελευταία πληθυσμιακή απογραφή, παρατηρούμε αύξηση 4-5 εκλογικών εδρών σε κάποιες περιφέρειες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Δωδεκανήσου, λόγω της αύξησης των αλλοδαπών ψηφοφόρων στις περιφέρειες αυτές, που έχουν λάβει ελληνική ιθαγένεια. Αντίθετα, σε άλλες επαρχιακές περιφέρειες, λόγω της μεγάλης μείωσης του αυτόχθονα ελληνικού πληθυσμού, παρατηρούμε μείωση των εκλογικών εδρών που τους αναλογούν. Ως εκ τούτου, προς διάσωση της αντιπροσωπευτικότητας που οφείλει να διέπει το δημοκρατικό πολίτευμα στην πατρίδα μας, είναι μεγάλη ανάγκη δια των κατάλληλων πολιτικών πρωτοβουλιών να εξαλειφθεί το φαινόμενο των μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών, κατά την προσεχή επανακατάρτισή τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποφυγή της μετατροπής πολλών εκλογικών περιφερειών της χώρας σε μονοεδρικές, κατόπιν της προσαρμογής της κατανομής των βουλευτικών εδρών στα δεδομένα της τελευταίας πληθυσμιακής απογραφής, προκειμένου να διατηρήσει η κατανομή των εκλογικών εδρών στην χώρα μας την αντιπροσωπευτικότητα που αρμόζει στο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα;

Ο ερωτών βουλευτής
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

-------------------

➤ 2. Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 22/08/2022

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Εξωτερικών
Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Εθνικό προβληματισμό προκαλεί η γραπτή παραδοχή του κ. Ε. Βενιζέλου, αφενός, για το ότι από κοινού με τον κ. Α. Σαμαρά είχε προηγηθεί, το 2014, διαπραγμάτευση με τον κ. Ερντογάν για τον αντιρατσιστικό νόμο και για την Γενοκτονία των Ποντίων, και αφετέρου, για την απαιτηθείσα καθησυχαστική δήλωση προς την Τουρκία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022 (αρ. Φύλλου 42335) με πρωτοσέλιδο υπέρτιτλο: «Ομολογία Βενιζέλου στο βιβλίο του “Εκδοχές πολέμου” για τον “Aντιρατσιστικό” … Διαπραγματευτήκαμε με τον Ερντογάν νόμο για την Γενοκτονία των Ποντίων!», δημοσιεύει ένα επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο του, το οποίο αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα: «Οι μεγαλύτερες δυσκολίες αφορούσαν την εξωτερική πολιτική σε σχέση με τον αντιρατσιστικό νόμο, διότι υπήρχε πολύ έντονη αντίδραση της Τουρκίας ως προς την αναγνώριση γενοκτονιών που έχουν χαρακτηρισθεί ως τέτοιες και με απλές αποφάσεις εθνικών κοινοβουλίων. Τελικώς επείσθη ο κ. Ερντογάν -στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας ο Αντώνης Σαμαράς και εγώ ως Υπουργός Εξωτερικών- ότι η αυτή η αναφορά είναι ιστορική και δεν θα στρέφεται κατά της σημερινής Τουρκίας, δεν αφορά στις διμερείς σχέσεις ή την διεθνή θέση της Τουρκίας. Αυτή ήτανε μία δήλωση που ενημέρωσα τον κ. Ερντογάν ότι θα κάνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την οποία έκανε στη Βουλή. Συνεπώς ψηφίστηκε ο αντιρατσιστικός νόμος και από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά χωρίς να έχουμε περιττές τριβές στις διμερείς σχέσεις μας με την Τουρκία, διότι η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή, όπως είναι και η θέση άλλων Κοινοβουλίων, του αμερικανικού Κογκρέσου, του γαλλικού Κοινοβουλίου και πολλών άλλων. Ο κ. Ερτογάν λοιπόν επείσθη...

Πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό; Ή θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που ετέθη κάποτε “υπό την έγκριση του Τούρκου Προέδρου” το νομοθετικό έργο της ελληνικής Βουλής και που ενημερώθηκε προκαταβολικά για την δήλωση του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης η οποία του έδινε συγχωροχάρτι για την γενοκτονία των Ποντίων.

Το εάν, εξ’ άλλου, άλλα Κοινοβούλια αποσυνέδεαν την σημερινή Τουρκία από τα εγκλήματα των Οθωμανών, ελάχιστα μας αφορά. Οι νεκροί του Πόντου δεν ήταν ούτε Γάλλοι, ούτε Αμερικανοί. Έλληνες ήταν.».

Από τα ως άνω αναγραφόμενα και από την παραδοχή του τότε Υπουργού Εξωτερικών και συγγραφέα του συγκεκριμένου βιβλίου, κ. Ε. Βενιζέλου, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Ο κ. Ερντογάν λοιπόν επείσθη… Πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό; Ή θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, που ετέθη κάποτε «υπό την έγκριση του Τούρκου Προέδρου το νομοθετικό έργο της ελληνικής Βουλής;

2. Ότι ενημερώθηκε προκαταβολικά για την δήλωση του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης που έδινε συγχωροχάρτι για τη γενοκτονία των Ποντίων.

3. Οι νεκροί του Πόντου δεν ήσαν ούτε Γάλλοι, ούτε Αμερικανοί. Έλληνες ήταν.

Εκ των ανωτέρω, επιγραμματικά, συνάγεται ότι στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας:

1. Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της αρνήσεως της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν θα στρέφεται κατά της σύγχρονης Τουρκίας. Και όταν μιλούσε για ελληνική κυβέρνηση, αφορούσε στον τότε πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και στον τότε Υπ. Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλο και από την τουρκική πλευρά τον κ. Ερντογάν. 2. Κυριολεκτικά, ζητήθηκε η άδεια και η έγκριση του Τούρκου Προέδρου για την αναγνώριση των εγκλημάτων των Οθωμανών εις βάρος των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου. 3. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε, απλά, με ιστορικό χαρακτήρα την αναγνώριση της γενοκτονίας, η οποία δεν στρέφεται κατά της σημερινής Τουρκίας, η οποία όμως, διατυμπανίζει την διευκόλυνση της Οθωμανικής κληρονομιάς της. 4. Ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι, ο συγκεκριμένος νόμος δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας και για να τον πείσει, του εγγυήθηκε, πως ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, θα έκανε και σχετική δήλωση, η οποία θα ξεκαθάριζε, πως ο νόμος δεν θα στρέφονταν κατά της σύγχρονης Τουρκίας, όπερ και εγένετο.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ο κ. Υπουργός Εξωτερικών συμφωνεί με τις ενέργειες του τότε Υπ. Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλου, για τις οποίες, στην δεύτερη παράγραφο του ανωτέρω αποσπάσματος από το βιβλίο του, δεν επιδεικνύει ουδεμία υπερηφάνεια από τους τότε χειρισμούς τους;

Παρακαλώ, να μου παραδώσετε επικυρωμένα αντίγραφα από τα σχετικά πρακτικά των ως άνω συνομιλιών, όπως αυτά τηρήθηκαν στις συνομιλίες μεταξύ των κ. κ. Σαμαρά-Βενιζέλου και του κ. Ερντογάν. Σε ενδεχόμενη, δε, σχετική άρνησή σας, παρακαλώ, να με πληροφορήσετε για τους λόγους.

2. Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης συμφωνεί με τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίες διατυπώθηκαν κατόπιν άνωθεν εντολών; Αν ναι, προτίθεσθε να διαχωρίσετε δημοσίως την θέση σας επ’ αυτών;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

-----------------

➤ 3. Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 22/08/2022

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ: «Επιβεβλημένη η άμεση εξάρθρωση με νομικά μέσα της νορβηγικής ΜΚΟ “Aegean Boat Report” η οποία λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας με εθνικά επικίνδυνη διεθνή προπαγάνδα κατά της χώρας μας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Είναι πλέον πασιφανές ότι, υπάρχει σχέδιο αλώσεως της Ελλάδας μέσω κάποιων ΜΚΟ, οι οποίες υποστηρίζονται και προωθούνται από την Τουρκία, της οποίας η προπαγάνδα χρησιμοποιεί ως «στοιχεία» ψευδείς έρευνες, είτε των ιδίων, είτε άλλων ΜΚΟ, οι οποίες αποσκοπούν στην συκοφάντηση της χώρας μας, με το να παρουσιάζουν την Ελλάδα ως «δολοφόνο μεταναστών», το δε δουλεμπορικό τουρκικό κράτος, ως σωτήρα τους. Η τελευταία καταγγελία της νορβηγικής ΜΚΟ: “Aegean Boat Report”, για την οποία είχαμε υποβάλλει αντίστοιχες ερωτήσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, συνιστά την αθλιότερη συκοφαντία, η οποία έχει διατυπωθεί ποτέ εναντίον της χώρας μας. Πασιφανής, πλέον, στόχος της εν λόγω ΜΚΟ είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Τουρκία να εγείρει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, βάσει του Δικαίου της θάλασσας, με την ψευδή αιτιολογία ότι, η Ελλάδα δήθεν δολοφονεί ναυαγούς παράτυπους μετανάστες. Κατά την δήθεν καταγγελία ενός Σομαλού, πιθανόν, άνδρες του Λιμενικού έδεσαν με χειροπέδες μετανάστες και τους πέταξαν στη θάλασσα για να πνιγούν. Είναι γνωστές, εξ’ άλλου, σε όλους οι στενές σχέσεις Τουρκίας – Σομαλίας και ως εκ τούτου, καθίσταται προβληματική η έλευση Σομαλών παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας, οι οποίοι, επιπλέον, είναι επικίνδυνοι και για την εθνική μας ασφάλεια. Η ανωτέρω νορβηγική ΜΚΟ απεδέχθει και υιοθετεί πλήρως τις εκτός πραγματικότητας δήθεν «καταγγελίες» κάποιου άγνωστου Σομαλού, ο οποίος υποστήριξε, επί πλέον, πως η χώρα μας επαναπροώθησε σωστικές λέμβους με δήθεν «πρόσφυγες», τους οποίους διέσωσε η δουλεμπορική Τουρκία. Πηγή του συγκεκριμένου χαλκευμένου οπτικοακουστικού υλικού, όπως πάντα, είναι το τουρκικό κράτος, το οποίο είναι ο βασικός διακινητής του.

Γεννάται, αυτονόητα, πλέον, το ερώτημα, πώς επιτρέπεται σε μια ΜΚΟ να δρα έτσι ανεξέλεγκτα και ατεκμηρίωτα, η οποία, ως γνωστόν, δεν δίνει στοιχεία για τις πηγές χρηματοδοτήσεως της, διαδίδοντας εχθρική και επικίνδυνη για την χώρα μας προπαγάνδα, η οποία ταυτίζεται πλήρως με την αντίστοιχη της δουλεμπορικής Τουρκίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε με τα διαθέσιμα νομικά μέσα και τις ενδεδειγμένες μεθόδους, άμεσα, προκειμένου να εξαρθρωθεί η συγκεκριμένη νορβηγική ΜΚΟ, η οποία είναι βέβαιο ότι λειτουργεί αναφανδόν υπέρ της Τουρκίας και κατά συνέπεια, εναντίον της χώρας μας; Αν όχι, ποιοι είναι οι λόγοι;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ