Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Αν αυτές είναι «μεταρρυθμίσεις», ζήτω που καήκαμε...

«Κοκορεύεται» το Υπ. Παιδείας για τις... «μεταρρυθμίσεις» που -υποχρεωτικά- φέρνει με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους στα σχολεία.

Για να δούμε τι είναι «μεταρρύθμιση» για την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας:

➤ Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Μιλάμε για παιδάκια 4-5 ετών που ενώ ακόμα δεν έχουν μάθει να σκέφτονται και να ομιλούν στα ελληνικά, το Υπ. Παιδείας τα βάζει να μάθουν... αγγλικά! Καλά κανένας σύμβουλος, κανένας "ειδικός" δεν τους είπε για το μπέρδεμα που φέρνουν στα μυαλουδάκια των παιδιών μας; Μάλλον όχι!

➤ Εργαστήρια Δεξιοτήτων ή κατά την κρίση μας "α-δεξιοτήτων": Θα διδάξουν στα παιδιά για την "κλιματική αλλαγή". Τι θα τα διδάξουν; Ότι η "κλιματική αλλαγή" ευθύνεται για την καταστροφή στο Μάτι; Για το κάψιμο της Εύβοιας και της μισής Ελλάδας; Ότι πρέπει να πληρώνουν "περιβαλλοντικά" τέλη σε σακούλες και καλαμάκια για να μπορούν οι πλούσιοι και οι κυβερνήσεις να κάνουν διακοπές με τα τζετ τους; Για να εδραιώσουν στα μυαλά των παιδιών μας, ότι οι κυβερνήσεις και μεγαλοεπιχειρηματίες δεν ευθύνονται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά αυτά γιατί αγοράζουν πλαστικά ποτηράκια;

Σεξουαλική αγωγή στα νήπια; Πάτε καλά;

Επιχειρηματικότητα στα νήπια: Δεν αξίζει καν σχολιασμού...

* Σχολιασμό δεν αξίζουν ούτε τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας. Κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να δυσκολέψει την επιβίωση των οικογενειών με τις αυξήσεις, τους φόρους και τις αντιοικογενειακές πολιτικές, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κόπτεται για την εκπαίδευση των παιδιών τους!

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay