Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Αυτό που πληγώνει περισσότερο είναι η σιωπή...

Οι Αμερικάνοι απαγόρευσαν στον νούμερο ένα τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στο τουρνουά τένις US Open.

Ο λόγος είναι ότι ο Τζόκοβιτς είναι ανεμβολίαστος. Φυσικά ο εκατομμυριούχος Σέρβος τενίστας, δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί ιδιαίτερα. Αυτό που προκαλεί και πληγώνει, είναι η σιωπή των υπόλοιπων αθλητών που δέχονται να υφίσταται διακρίσεις ένας αθλητής συνάδελφος τους. Αν οι υπόλοιποι τενίστες στέκονταν στο πλευρό του Τζόκοβιτς και ανακοίνωναν ότι δεν θα συμμετείχαν και αυτοί, δεν θα γινόταν κανένα US Open, ούτε Australian Open, ούτε κανένα άλλο τουρνουά τένις που διαχωρίζει τους αθλητές σε εμβολιασμένους και μη.

Η αποδοχή  όρων που διαχωρίζουν τους ανθρώπους, είναι σιωπηρή συναίνεση της δυστοπικής πραγματικότητας που εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια απειλεί τα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου.

Η παθητική αντίδραση της κοινωνίας -όχι μόνο για το θέμα του εμβολιασμού- αλλά και σε θέματα ελευθερίας, αξιοπρέπειας,διαβίωσης, κοινωνικών θεμάτων, κ.α. είναι το νερό στον μύλο των κυβερνήσεων που επιθυμούν να έχουν για υπηκόους τους, σκλάβους και όχι ελεύθερους ανθρώπους.

Όσο σωπαίνουμε στην αδικία τόσο το σκοτάδι εγκαθίσταται όλο και πιο πολύ στην ζωή μας και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ...

* Φωτογραφία από philm1310 από το Pixabay