Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Σχόλιο του Ιατρού κ. Απόστολου Ζέρβα για τις δηλώσεις πολιτικών για το θέμα του κορονοϊού

Επίκαιρο σχόλιο (ανάρτηση προ έτους), για τις δηλώσεις πολιτικών για τον κορονοϊό, μιας που διανύουμε το τέλος του καλοκαιριού και με την αποχώρηση των τουριστών, ο κορονοϊός θα αποτελέσει ξανά αγαπημένο θέμα των "ειδικών" των τηλεοπτικών παραθύρων και των πολιτικών της πατρίδας μας.





Απόστολος Ζέρβας: «Παραθέτω μερικές από τις πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών, οι οποίοι λόγω της ιδιότητος τους εκφέρουν άποψη επί παντός επιστητού.

Κανείς όμως εισαγγελέας δεν βλέπω να ευαισθητοποιείται προκειμένου να ασκηθεί προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως συνέβη με τον εξαίρετο συνάδελφο και Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ κ. Δημήτριο Κούβελα.

Οι πολιτικοί στην Πατρίδα μας έχουν το ακαταδίωκτο και αποποιούνται των ευθυνών τους, ενοχοποιώντας συνήθως άλλους παράγοντες, μάλιστα δε τελευταία συνηθίζουν να λένε ότι αίτια των δεινών είναι :

1 . ΚΡΙΣΗ_ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (2001)
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ (2010)
3. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ (2020) και
4. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ (όχι αλλαγή, 2021)

Πιστεύω ότι ακολουθεί και η...

5. ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

➤ Δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της Επιστήμης καθώς ο κορωνοϊός χτυπά πλέον μόνον τους ανεμβολίαστους.
(Δεν έχει προφανώς πληροφορηθεί τι συμβαίνει στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες, όπου σχεδόν το 70% των νοσηλευόμενων είναι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna)
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

➤ Μια μικρή μειοψηφία πολιτών (40%) έχει αποφασίσει να τινάξει στον αέρα το Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς δεν πρόκειται για τιμωρία, αλλά είναι θέμα διαχείρισης κινδύνου.
(Δεν περιήλθαν σε γνώση του κ. Υπουργού πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο είναι ίδιο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους)
ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

➤ Οι μάσκες αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας Μας προστατεύουν, αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν και τους γύρω από την διασπορά του ιού.
(Δεν γνωρίζει μάλλον ότι οι μάσκες είναι διάτρητες στον ιό καθώς και ότι προκαλούν υποξαιμία - υπερκαπνία με αποτέλεσμα μικρό πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

➤ Σημαντική μερίδα συμπολιτών μας, αρνείται να συνεισφέρει στην Εθνική προσπάθεια, καθώς δεν δέχεται τον εμβολιασμό, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση, την επιστημονική κοινότητα και την πλειοψηφία των πολιτών.
(Προφανώς δεν έχει διαβάσει το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπου σαφώς υπάρχει ο όρος συναίνεση του ασθενούς και ότι τα εμβόλια πρέπει να πληρούν δυο προϋποθέσεις, να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος)»


-----------------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.