Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κάποιος να τους βάλει μυαλό...

Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μίας ανεύθυνης και επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό διανομής (delivery).

Παραβίαση προτεραιότητας, επικίνδυνη οδήγηση, ακροβατικές προσπεράσεις, αδιαφορία για το τι μπορεί να προκαλέσει (κυρίως στον εαυτό του), στους υπόλοιπους οδηγούς και πεζούς. 

Αν γινόταν ατύχημα, το αποτέλεσμα θα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστο τόσο για τον ίδιο, που κινδυνεύει να χάσει την ζωή του, για τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου, με τις υλικές ζημιές, την ψυχολογική αλλά και δικαστική ταλαιπωρία και για όσους εμπλακούν με οποιοδήποτε τρόπο στο ατύχημα.

Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για να κερδίσει 1-2 λεπτά περισσότερο χρόνο; Αξίζει το ρίσκο; Φυσικά και όχι! Θα πάθουμε τίποτα αν αντί για τις 10:00 η πίτσα θα έρθει σπίτι μας στις 10:02; Και η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο του ίδιου του οδηγού delivery. Πες το ανωριμότητα, πες το ανικανότητα, κάποιος πρέπει να του βάλει μυαλό.  Αν ο οδηγός δέχεται πίεση από το αφεντικό του για να παραδώσει γρήγορα την παραγγελία, να βγει να το πει, να το καταγγείλει, να παραιτηθεί. Η επικίνδυνη οδήγηση δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία! Δεν μπορείς να εκθέτεις τον εαυτό σου και τους άλλους σε κίνδυνο.

Και η ευθύνη βαραίνει και τα αφεντικά του. Να του εξηγήσουν ότι αν οδηγάει επικίνδυνα, θα πάρει δρόμο από την δουλειά! Αν γινόταν ατύχημα σήμερα, εμείς θα ρίχναμε το φταίξιμο και στους δύο. Και στον οδηγό και στο αφεντικό του.

Στο παρελθόν έγιναν διαμαρτυρίες από τους "ντελιβεράδες" λόγω κάποιων θανατηφόρων δυστυχημάτων και για τις κάκιστες συνθήκες εργασίας τους. Μαζί τους με χίλια! Όταν όμως οδηγούν με αυτόν τον ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο, χάνουν το δίκαιό τους.