Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ανάγκη αλλαγής σελίδας στον Δήμο Κατερίνης

Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες (όσων τουλάχιστον είχαν κάποιες...), η εκλογή της νέας δημοτικής διοίκησης του Δημάρχου κ. Κώστα Κουκοδήμου τρία χρόνια πριν το 2019.

Κανένα σημαντικό έργο στην πόλη (εκτός αν κάποιοι θεωρούν έργο να βάφεις διαβάσεις και να βάζεις κάδους για μεταχειρισμένα ρούχα...), δρόμοι κατεστραμμένοι που σακατεύουμε τα αυτοκίνητα μας, απουσία ποδηλατόδρομων ή έστω ασφαλούς οδήγησης για τους ποδηλάτες της πόλης, καμία σημαντική παρέμβαση στα αθλητικά κέντρα, τίποτα γενικά που να δίνει κάποιο χαρακτήρα, κάποια ταυτότητα στην Κατερίνη μας. Τα ίδια πάνω κάτω και στο παραλιακό μέτωπο ακόμα και στο ορεινό (ναι η Κατερίνη έχει και ορεινό μέτωπο...)

Δυστυχώς δεν είδαμε σε αυτά τα τρία χρόνια και κάτι που να δίνει μία προοπτική ότι κάτι θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια ή ότι μπαίνουν τα θεμέλια, οι βάσεις για κάτι που θα βγάλει την Κατερίνη από την μετριότητα. Ακόμα και σε έργα που δεν είναι αποκλειστικά της αρμοδιότητας του Δήμου Κατερίνης, όπως ο νέος περιφερειακός δρόμος, είδαμε μεγάλες καθυστερήσεις και απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που διέρχονται από τα σημεία που θα περάσει ο δρόμος.

Το ποτάμι (Πέλεκας ή Λεύκος), συνεχίζει να έχει το μαύρο το χάλι, αφού καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει για τον εξωραϊσμό της περιοχής και της ένταξης του στο αστικό ιστό της πόλης.

Στο πάρκο της Κατερίνης, ακόμα και στην πλατεία Ευκαρπίδη (Μακεδονίας ή Δημοκρατίας), το πράσινο λιγοστεύει, αφού η πολιτική του Δήμου Κατερίνης να «σπέρνει» παιδικές χαρές (κάτω από τον ήλιο...), υπαίθρια γυμναστήρια και διαφόρου λογής παιχνίδια, μειώνει την έκταση του πρασίνου σημαντικά.

Το μόνο που αναπτύσσεται στην πόλη μας είναι η «βιομηχανία» του... καφέ, αφού «φυτρώνουν» μήνα με τον μήνα, καφετέριες ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα έχουν την τιμητική τους καταλαμβάνοντας σημαντικό μέρος των πεζοδρομίων μας (Ως πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος στις πόλεις που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. ΟΧΙ οι καφετέριες!!!)

Αυτά είναι λίγα από όσα βλέπουμε στην πόλη μας και θέλουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο και δυστυχώς με την σημερινή δημοτική διοίκηση δεν το βλέπουμε. Στην πορεία θα ασχοληθούμε και με άλλα θέματα που χρήζουν ανάδειξης και σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι πάρα πολλά. Εμείς δεν ξεχνάμε και τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Δεν ξέρουμε για τους άλλους, αλλά εμείς έχουμε κρατήσει στο αρχείο μας τα προγράμματα των συνδυασμών. Τι υποσχέθηκαν; Τι έκαναν τελικά; Θα τα δούμε μαζί, θα τα σχολιάσουμε, θα ασκήσουμε την καλοπροαίρετη πάντα κριτική μας, με έναν και μόνο σκοπό. Να δούμε την πόλη μας, την Κατερίνη μας να αναπτύσσεται, να μεγαλουργεί και να γίνει ένας τόπος στον οποίο θα χαιρόμαστε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας!

Για όλα όσα σας είπαμε λοιπόν παραπάνω, πιστεύουμε ότι η πόλη χρειάζεται νέα δημοτική διοίκηση, με νέους ανθρώπους που δεν έχουν φθαρεί από την «γοητεία» της εξουσίας, "πρωτάρηδες", ανθρώπους με όραμα και σχέδια, κάτι που στην τωρινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης δυστυχώς δεν βλέπουμε.

Τα λέμε σύντομα...