Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

«Κουρέα, πάρτα όλα! Άφησε λίγο μόνο στην κορυφή...»

Σαν να έπεσε βόμβα....

Σήμερα το πρωί (11/11/22) στην οδό Σβορώνου στην Κατερίνη συνεργείο του Δήμου κλάδεψε τρία δέντρα (Λιγούστρο) σε σημείο που έμεινε ο κορμός και λίγα κλαδάκια στην κορυφή. Επειδή διερχόμαστε συχνά την περιοχή, δεν παρατηρήσαμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτά τα δέντρα. Ίσα ίσα, παραδίπλα άλλα δέντρα έχουν βγάλει τα κλαδιά τους μέσα στον δρόμο και δεν κλαδεύτηκαν, όπως επίσης δεν πειράχτηκαν άλλα παρόμοια δέντρα.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν το κλάδεμα, μας είπαν από τα μπαλκόνια τους να δημοσιοποιήσουμε το θέμα γιατί και στεναχωρήθηκαν που κλαδεύτηκαν τόσο πολύ, αλλά και η εικόνα πλέον είναι αντιαισθητική.

Αφού ο Δήμος ήθελε να κλαδέψει τόσο πολύ τα δέντρα, τι τον άφησε τον κορμό; Ας τον έκοβε και αυτόν. Αυτή τη δουλειά θα κάνει; Σε 3-4 μήνες πάλι θα βγάλει κλαδιά το δέντρο (ελπίζουμε). Τι θα κάνει; Θα στείλει πάλι συνεργείο να το κλαδέψει με τον ίδιο τρόπο; Τι ενοχλούσε τόσο πολύ σε αυτά τα τρία δέντρα που είναι το ένα δίπλα στο άλλο, που έπρεπε να κλαδευτούν λες και πας στον κουρέα και του λες "πάρτα όλα";

Μιλήσαμε με το συνεργείο του Δήμου και μας είπε ότι ακολουθούσε οδηγίες. Και φυσικά δεν έχουν ευθύνη οι άνθρωποι. Απλά θα θέλαμε και εμείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής μια πειστική απάντηση για τον λόγο που κλαδεύτηκαν τόσο πολύ αυτά τα τρία δέντρα. Ήταν άρρωστα; Ενοχλούσαν την κυκλοφορία; Τα άλλα δέντρα δεν ενοχλούν; Ενοχλούσαν την θέα; Με αυτό τον τρόπο γίνεται το κλάδεμα και είμαστε λάθος εμείς; Δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις και ξέρουν αυτοί καλύτερα; Κάτι, μία απάντηση. Αναμένουμε.