Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Μαρία Νικολαΐδου: «Να κάτσει στον... πάγκο»

Μαρία Νικολαΐδου: Πρωθυπουργός που σε κάθε του βήμα χρειάζεται μια στρατιά αστυνομικούς για να απομακρύνουν τους δυσαρεστημένους πολίτες καλύτερα να κάτσει στον …πάγκο που λένε και στο ποδόσφαιρο.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πιερία βλέποντας τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ως έχουν πραγματικά και όχι όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό στήθηκε για ένα και μόνο λόγο, για τη δημιουργία εντυπώσεων. Εντυπώσεων ότι το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη και ο ίδιος εξακολουθούν να τυγχάνουν την στήριξη και την εύνοια των πολιτών. Αποτυχημένα όμως διότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση απέδειξε το αντίθετο: δεν ήταν μια αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών αλλά κομματικών στελεχών που προσπάθησαν πολύ για να δείξουν ότι το κόμμα τους δεν έχει χάσει τη δυναμική του. Τα νούμερα όμως και οι πραγματικές δημοσκοπήσεις(που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας) που βρίσκονται στα συρτάρια του Μαξίμου φανερώνουν την τραγική αλήθεια.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση τις προηγούμενες ημέρες αφού σύμφωνα με έγκυρες πηγές, γραφεία κομματικά, βουλευτικά, δημάρχων και αντιδημάρχων πήραν «φωτιά» να καλούν άτομα εγγεγραμμένα στις λίστες τους να παρευρεθούν στο γωνιακό καφέ που θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης. Και φυσικά όλος ο κομματικός μηχανισμός ήταν παρών σύμφωνα με τις εντολές που είχαν δοθεί, κουβαλώντας μάλιστα κάποιοι μέχρι και τους ηλικιωμένους γονείς τους. Έτσι λοιπόν τα 100-150 (αν αφαιρέσουμε τους συνοδούς του πρωθυπουργού, τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχε μαζί του και τους πολλούς μυστικούς αστυνομικούς που ήταν διάσπαρτοι μέσα στον κόσμο) ήταν τα κομματικά στελέχη που θα παραβρισκόταν ούτως ή άλλως. Αυτοί ακολουθούν το κόμμα όπως και να χει και θα το ψηφίζουν όποια και αν είναι η πολιτική του ή ο αρχηγός του εσαεί.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η απώθηση των υγειονομικών σε αναστολή αλλά και κάποιων πολιτών (οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που προσήλθαν αυθόρμητα) που τόλμησαν να παραπονεθούν για την ακρίβεια δε θυμίζουν σε τίποτα τη «χαλαρότητα» της βόλτας που έκανε στον πεζόδρομο της Κατερίνης τον Ιανουάριο του ‘18 πριν τις εκλογές, όπου συνομιλούσε με τους πολίτες επισκεπτόταν καταστήματα και περπατούσε ανέμελος. Η αγωνία έχει πάρει τη θέση της χαλαρότητας και το κύκνειο άσμα του κυρίου Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι Πρωθυπουργός που σε κάθε του βήμα χρειάζεται μια στρατιά αστυνομικούς για να απομακρύνουν τους δυσαρεστημένους πολίτες καλύτερα να κάτσει στον …πάγκο που λένε και στο ποδόσφαιρο, καιρός να «ξεκουραστεί».