Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

«Η εκδίκηση του Οδυσσέα στους μνηστήρες»...

Αρθρογραφεί ο παιδίατρος κ. Απόστολος Ζέρβας (Υποψήφιος Βουλευτής με την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ").







«Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη μεγίστη επιθυμία του είναι να επανακτήσει τον κόσμο του, τον οποίο του έκλεψαν.

Παρά τον σφοδρό του πόθο διατηρεί την ανωνυμία του, μεταμορφωμένος από την Θεά Αθηνά σε επαίτη πηγαίνει στο παλάτι του για να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η επίτευξη του στόχου, όχι η στείρα αντιπαράθεση, για τον λόγο αυτό είναι ο αγαπημένος της Θεάς, η οποία αντιπροσωπεύει: νόηση - λογική - σοφία και στρατηγική.

Όταν έρχεται η ώρα της τιμωρίας των εχθρών, καθώς είναι όλοι τους συγκεντρωμένοι και άοπλοι σε ένα δωμάτιο, τότε εμφανίζεται πάνοπλος και δεν δείχνει οίκτο, αλλά εκφράζει την οργή του.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Αντίνοος (αντίθετος με την νόηση - λογική) κάτι που συμβαίνει στην εποχή μας καθώς υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Ο επόμενος είναι ο Ευρύμαχος, εκείνος που μάχεται με κάθε τρόπο, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο Αμφίνομος είναι εκείνος ο οποίος διαστρεβλώνει τους νόμους και την τάξη των πραγμάτων.

Τέλος ο Αγέλαος αντιπροσωπεύει εκείνους που χειραγωγούν το πλήθος και το μετατρέπουν σε κατευθυνόμενη αγέλη.

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ομιλούν με παραβολές ή με τους μύθους και μας καθοδηγούν δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντισταθούμε για να αποτινάξουμε την δουλεία και να επανακτήσουμε την ελευθερία μας.

Ο Αντίνοος αποτελεί τον στόχο της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα, επομένως πρέπει να αποφύγουμε την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ).

Στην Οδύσσεια τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον λαιμό, το όργανο της ομιλίας (επικοινωνίας) που χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων.»

------------------

Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Είναι υποψήφιος βουλευτής με το πολιτικό κόμμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" του Κυριάκου Βελόπουλου.


* Φωτογραφία από Gordon Johnson από το Pixabay