Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Πορεία διαμαρτυρίας και κάλεσμα σε συγκέντρωση στον ΟΣΕ Κατερίνης

Μαχητική πορεία καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη πραγματοποίησε το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" το απόγευμα της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Η πορεία κατέληξε στο σιντριβάνι-πλατάνι όπου πραγματοποίησε ομιλία η πρόεδρος του ΣΙΥΝΠ Στέλλα Νικολάου.

Μέλη και φίλοι του Συνδικάτου εξέφρασαν τη θλίψη και την οργή τους και με συνθήματα όπως “Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα” και “το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα είμαστε η φωνή”, δώσανε την υπόσχεση ότι τώρα δεν είναι ώρα σιωπήσουμε και ανανεώσανε το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 1 1π.μ. στον ΟΣΕ.




Στην ανακοίνωση που μοιράζανε τα μέλη του ΣΙΥΝΠ πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, το οποίο ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ευθύνες που βαραίνουν τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την απόλυτη ευθύνη της «απελευθέρωσης των μεταφορών» και την απαξίωση των σιδηροδρομικών γραμμών στη λογική του κόστους οφέλους.

Ποιοι τους σκότωσαν ρωτάνε όλοι:

• Τους σκότωσαν αυτοί που κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με μερικά εκατομμύρια ευρώ.

• Τους σκότωσαν αυτοί που βγαίνουν και κλαίνε στις κάμερες για τα θύματα αλλά δεν έκαναν τίποτα για να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους.

• Τους σκότωσαν αυτοί που βάζουν τις σημαίες μεσίστιες αλλά μας έφαγαν τα συκώτια τόσες δεκαετίες να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι παρατρεχάμενοι, που απαξίωσαν βασικές υποδομές της χώρας για να τα πουλήσουν σε ντόπιους και ξένους τσιφλικάδες.

Σύμφωνα με καταγγελίες των Σωματείων το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτει 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα, προειδοποιώντας ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα με εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα.

Να μη μείνουμε θεατές σ’ αυτό το έγκλημα. Να καταδικαστούν οι πολιτικές που βάζουν στο ζύγι τη ζωή του λαού με τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες. Να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Να γίνει σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν και να λογοδοτήσουν και εμείς έχουμε την ευθύνη και το χρέος να μην το αφήσουμε ούτε να ξεχαστεί, ούτε να δώσουμε συγχωροχάρτι στους επίδοξους σωτήρες.

Τους λέμε πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με εμάς, θα τους πάρουμε φαλάγγι”.

Καλούμε όλα τα Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συλλόγους των αγροτών και κτηνοτρόφων και των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλους τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία και συνολικά τον λαό της Πιερίας στη

Συγκέντρωση καταδίκης: Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11 π.μ. στον ΟΣΕ

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"