Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ "ATTACK-A" ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ OLYMPUS MARATHON

Στον απόηχο της φετινής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ολύμπου, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές, αξιέπαινες επιδόσεις και εντυπωσιακές διακρίσεις...

παραμένει επίσης διακριτή και μια παράλληλη, συλλογική "πρωτιά" στο κομμάτι των πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης και αυτή είναι αναμφισβήτητα η εμφάνιση της θεατρικής ομάδας "ATTACK-A" στη συγκλονιστική κωμωδία "ΠΛΑΛΟΥΝΤΑ" του Σάκη Στρογγύλη.

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου η ATTACK-A μέσα σε μία ώρα πέτυχε πολλαπλούς καλλιτεχνικούς στόχους: Με ξεκαρδιστικό τρόπο κατάφερε να συμπυκνώσει σε δρώμενο ολόκληρη λαογραφική έκθεση αναβιώνοντας το λιτοχωρίτικο γλωσσικό ιδίωμα και τη ντόπια παράδοση. Παράλληλα συνέδεσε περίτεχνα τον παρελθόν με τη σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύοντας μεγάλα και σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα όπως η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση της υγείας και του αθλητισμού, η εκμετάλλευση στην εργασία και τα επαγγελματικά αδιέξοδα των νέων στις πόλεις και τις επαρχίες.

Με συνεχόμενες αιφνιδιαστικές ατάκες, ευρηματικούς διαλόγους, αυτοσαρκασμό και απόλυτη φυσικότητα στις ερμηνείες, ο θίασος διατήρησε σταθερά το υψηλό επίπεδο του κωμικού του χαρακτήρα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ανταμείβοντας καί με αυτόν το τρόπο ένα τεράστιο σε αριθμό κοινό πολλών εκατοντάδων θεατών στο κατάμεστο θερινό θέατρο του Λιτοχώρου.

Αυτού του είδους η "πρωτιά" λοιπόν απονέμεται συνολικά στους εκατοντάδες θεατές, στους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας καθώς οι ρίζες, το καθημερινό βίωμα και οι σύγχρονες αγωνίες του καθενός μας, εκείνη τη βραδιά φωτίστηκαν, ακούστηκαν και ήρθανε... σε πρώτο πλάνο!

Ποντάροντας τέλος στην ικανότητα της ATTACK-A να μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά, ευελπιστούμε να υπάρξουν κι άλλες παραστάσεις με αυτό το καθηλωτικό της έργο αλλά και με τα απρόβλεπτα πάντα επόμενά της...