Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Οι κινηματογραφικές προβολές του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Με τη Νορβηγική ταινία «Επιχείρηση Αρκτική» ξεκίνησε ο κύκλος των κινηματογραφικών προβολών του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου...

που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης.

Ο τόπος των προβολών είναι ο αύλειος χώρος του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, όπου δραστηριοποιείται ο επίσης συνεργαζόμενος φορέας με το Φεστιβάλ Ολύμπου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.

Με αφορμή την πρεμιέρα των προβολών, η αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μάτα Κούρτη, στη χαιρετιστήρια αναφορά τόνισε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εγκαινιάζουμε εδώ απόψε μαζί σας ένα νέο κύκλο θερινών προβολών Και ευχαριστούμε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου για αυτό το κάλεσμα συνεργασίας και φέτος

Στην Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, μια λέσχη που μετράει 47 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο νομό μας πιστεύουμε πως το σινεμά είναι μια γλώσσα κοινή, είναι μια τέχνη που γεφυρώνει πολιτισμούς, ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα χωρών και μέσα από το μεγαλείο της εικόνας ο κινηματογράφος ενώνει τους ανθρώπους κάθε φορά που τα βλέμματά τους συναντιούνται με μια κοινή αφορμή την θέαση μιας ταινίας.

Για εμάς, οι ταινίες ανήκουν στις σκοτεινές αίθουσες και στα θερινά σινεμά στη μεγάλη οθόνη και στο πανί εκεί όπου ο κινηματογράφος πήρε την πρώτη του ανάσα, εκεί όπου γεννήθηκαν και οι πρώτοι θεατές.

Καλλιεργούμε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια με μεράκι και πολύ αγάπη προς την έβδομη τέχνη, τη συλλογική θέαση των ταινιών, και στηρίζουμε από το δικό μας βήμα την ιδιαίτερη εμπειρία του να μοιράζεσαι μια ταινία στο σκοτάδι με την παρέα σου αλλά και με ανθρώπους που μόλις έχεις συναντήσει

Στο σινεμά εξάλλου δεν είσαι ποτέ μόνος. Οι ταινίες είναι μικρές εμπειρίες ζωής μέσα από μια μεγάλη τέχνη.

Ελπίζουμε να σας δούμε και στις επόμενες προβολές μας εδώ, σε συνεργασία πάντα με το ΟΡΦΕΟ και τις πρεσβείες από επιλεγμένες τιμώμενες χώρες της ιστορίας του οργανισμού. Σας ευχαριστώ»

Τη βραδιά προλόγισε επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας.

Η ταινία "Επιχείρηση Αρκτική" "Operation Arctic" Operasjon Arktis" προβλήθηκε το βραδινό της Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας που ήταν τιμώμενη χώρα στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου του έτους 2013.

Ακολουθούν ιδιαίτερες ταινίες από το Ισραήλ, το Μαρόκο, τη Ρωσία και την Ινδία.

Ανακοινώσεις και συνόψεις για τις προσεχείς προβολές θα βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα του ΟΡΦΕΟ, στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ καθώς και στα social media- κοινωνικά δίκτυα και του Φεστιβάλ Ολύμπου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης.